Ciolacu: Majorăm salariul minim la 3.700 de lei. Vor beneficia peste 1,8 milioane de angajați / Ministerul Muncii lucrează la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie (VIDEO)

Ciolacu: Majorăm salariul minim la 3.700 de lei. Vor beneficia peste 1,8 milioane de angajați / Ministerul Muncii lucrează la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, în debutul ședinței de guvern de joi, creșterea salariului minim, din 1 iulie, de la 3.300 la 3.700 de lei. Ciolacu a precizat că acesta e un pas important spre introducerea salariului minim european, care se va realiza efectiv din noiembrie.

Ciolacu, despre creșterea salariului minim

„Cea mai așteptată decizie de azi e creșterea salariului minim de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar, de la 1 iulie. E o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajați.

De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajații primesc în plus 284 de lei pe lună”, a declarat premierul.

Salariul minim european, în România din noiembrie

„Astfel, facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de directiva privind salariul minim european. Ministerul Muncii și partenerii sociali lucrează la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ține cont de puterea de cumpărare, de nivelul câștigului salarial mediu brut și productivitatea muncii”, a mai susținut Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)
19:55 - Volodimir Zelenski spune că le va prezenta aliaților „Planul Victoriei” pentru „un final just al războiului cu Rusia”. Reuniune la Baza Ramstein din Germania
19:26 - CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă
19:10 - Accident violent pe Valea Oltului. O tânără a murit și alte două persoane au fost rănite
18:51 - Horoscop Alina Bădic săptămâna 6 – 12 octombrie 2024. O conexiune specială cu elemente de destin (VIDEO)
18:44 - Îl va primi în sfârșit Mircea Cărtărescu?