Ciolacu: „Avem foarte multe restanțe în zona administrativă. A fost un an electoral și s-a evitat de către anumite persoane să se ia anumite decizii” (VIDEO)

Publicat: 28 10. 2024, 10:25
Actualizat: 28 10. 2024, 10:30
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că sunt multe restanțe pe zona administrativă din cauza unor politicieni, care au întârziat reformele pe motiv că e an electoral.

Ciolacu, despre lipsa reformelor din administrație

„Avem foarte multe restanțe, ăsta e adevărul, în zona administrativă. Avem restanțe și de reforme, și de organizare, și cum sunt legile la Codul Administrativ, legislative, Codul Urbanismului.

Foarte multe provocări pe care va trebui să le închidem în primele șase luni din 2025, pentru că aceste reforme se regăsesc în anumite cereri de plată, sunt legate între ele.

Să fim corecți, a fost un an electoral și s-a evitat de către anumite persoane să se ia anumite decizii. Chiar dacă e an electoral, ar trebui de această dată să punem tot pachetul pe masă și reformele, având conexiuni una cu alta și trebuie văzut tabloul întreg, să nu mai luăm decizii pe bucăți”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu: România are nevoie de o dezvoltare unitară și echilibrată

„Trebuie văzut întreg tabloul și toate trebuie discutate odată. Nu se poate lua o decizie la nivel central fără o discuție cu administrațiile locale, partenerul principal în orice proiect pe care trebuie să-l implementezi. Am văzut lucrul acesta și în noile spitale care se construiesc, și în infrastructură, unde Ministerul Transporturilor a făcut descentralizări cu șefii de CJ și cu primarii de mari municipii, același lucru se întâmplă în educație, cu învățământul dual și investițiile.

Trebuie să facem această dezvoltare a României în următorii ani unitară și echilibrată”, a mai declarat Marcel Ciolacu, candidatul PSD la prezidențiale.