Ciolacu anunță „investiții istorice” în spitale: „Toate restanțele clasei politice, cumva şi cu ajutorul Uniunii Europene, ajung să se realizeze” (VIDEO)

Ciolacu anunță „investiții istorice” în spitale: „Toate restanțele clasei politice, cumva şi cu ajutorul Uniunii Europene, ajung să se realizeze” (VIDEO)
Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că Guvernul va susține construirea unei noi clădiri la Spitalul „Marie Curie” și crearea primului campus medical pediatric din România în această unitate medicală. Afirmația a fost făcută în contextul în care la Palatul Victoria a fost semnat un acord de parteneriat între Spitalul „Marie Curie” și Asociația „Dăruiește Viață”. Ciolacu a ținut să mulțumească ONG-ului „pentru ceea ce ați făcut și veţi face în continuare”.

Ciolacu: Facem investiții masive în infrastructura spitalicească

„Cu sprijinul Uniunii Europene, facem investiții masive în infrastructura spitalicească, în acest moment estimate la peste 3 miliarde de euro. Însă, pentru ca aceste investiții să fie sustenabile, este nevoie de o schimbare de fond a managementului sistemului de sănătate, inclusiv prin introducerea unei componente a organizațiilor neguvernamentale”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ce prevede acordul dintre Asociația „Dăruiește Viață”, Spitalul „Marie Curie” și Ministerul Sănătății

Obiectul acordului semnat marți de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), managerul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, și liderele Asociației „Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, e susținerea reciprocă pentru construirea celei de-a doua clădiri noi la Spitalul „Marie Curie” și a crearea primului campus medical pediatric din România în această unitate medicală.

Potrivit acordului, ONG-ul va coordona direct și/sau indirect, va finanța și va îndeplini activitățile de management de proiect pentru construirea celei de-a doua clădiri noi la Spitalul ”Marie Curie”. La finalul proiectului, ONG-ul va preda spitalului construcțiile și dotările funcționale, explică Guvernul în comunicat.

Campusul pediatric va include facilități de diagnostic și tratament, centre de cercetare medicală, laboratoare moderne, săli pentru pregătirea personalului medical, spații dedicate studenților și rezidenților, precum și spații pentru pacienți și familiile acestora.

Asociația „Dăruiește Viață” deja a construit și dotat cu echipamente de ultimă generație o primă clădire în valoare de 53 milioane de euro, donată Spitalului „Marie Curie”.

Ciolacu: Mai este foarte mult de lucru la managementul sistemului de sănătate și al spitalelor

Se vor face multe investiții în infrastructura spitalicească. Cred că niciodată nu s-au făcut atâtea investiții, peste trei miliarde de euro, din câte ştiu eu în acest moment. Toate restanțele clasei politice, cumva şi cu ajutorul Uniunii Europene, ajung să se realizeze. Pentru că avem și anumite termene limită, de această dată, prin PNRR, până în 2026, cumva, cred că și ei s-au asigurat că ne vom ține de această dată de cuvânt.

Din punctul meu de vedere și o spun fără nicio reținere, fără să jignesc managerul spitalul ”Marie Curie”, mai este foarte mult de lucru la managementul sistemului de sănătate și a spitalelor. Am văzut management de succes, cum este la ”Marie Curie”, am văzut împreună cu domnul ministru și la Bihor, la Bistrița. Deci se poate, trebuie să avem anumite proiecte pilot pe care, pe urmă, să le multiplicăm. Dacă nu vom face acest lucru, toate aceste investiții nu vor fi sustenabile.

Să construiești e mai ușor decât să întreții. Mai mult, așteptările în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale, sunt unele enorme. (…)
Sistemul de sănătate, cu toate investițiile pe care o să le facem, istorice, nu va fi sustenabil decât cu o schimbare de fond și de aceea, am și încurajat proiectul și îl încurajez în continuare. Mulțumesc mult, încă o dată”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect