Marcel Ciolacu, după anunțul lui Ludovic Orban: „Nu cred că vor fi alegeri parlamentare anticipate. Nu pot fi simultan cu localele și nu există criză politică în România”

Publicat: 10 01. 2020, 14:06
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu dă crezare anunțului lui Ludovic Orban prin organizare de alegeri parlamentare anticipate în același timp cu cele locale. Acesta susține că acestea nu pot avea loc în același timp, iar situația de pe scena politică nu este una care să genereze necesitatea anticipatelor.

„Nu cred că vor fi anticipate. Nu pot fi anticipate odată cu localele. Recomandările europene și mai ales ale Comisiei de la Veneția, unele dintre ele PSD nu le-a respectat și a greșit, ar trebui luate în serios.

Nu cred că vor fi anticipate din mai multe motive: în primul rând nu există o criză politică în România.

Avem un guvern minoritar, dar nu e o noutate, avem președinte nou ales, avem Parlament funcțional, nu văd unde e criza și, dacă ținem cont de contextul internațional, deja nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize”, a declarat Marcel Ciolacu după anunțul lui Ludovic Orban.

Acesta a subliniat că va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban dacă acesta va veni cu asumarea răspunderii pentru organizarea alegerilor locale în două tururi.

„Conform Constituției, avem dreptul de a depune moțiune de cenzură. Sper să găsim tema și mai ales sper ca formațiunile care au dat votul pentru învestirea Guvernului să realizeze greșeala pe care au făcut-o și să vină alături de noi. Dacă moțiunea trece, sunt consultările cu președintele și posibilitatea creării unei alte majorități, lucru pe care eu nu îl exclud. (…)

La cum funcționează Guvernul și dacă continuă acest asalt de ilegalități… Sunt curios cum răspunde CCR și cui dă dreptate. (…)

În cazul în care Guvernul vine pe asumare de două tururi, PSD cu certitudine va face sesizare la CCR, dar va și depune moțiune de cenzură, alături de parlamentarii de la UDMR”, a afirmat Marcel Ciolacu.

PremierulLudovic Orbana anunțat, vineri, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, că s-a luat decizia că varianta cea mai bună pentru România este organizarea de alegeri anticipate. (DetaliiAICI)