Marcel Ciolacu, după anunțul lui Ludovic Orban: „Nu cred că vor fi alegeri parlamentare anticipate. Nu pot fi simultan cu localele și nu există criză politică în România”

Marcel Ciolacu, după anunțul lui Ludovic Orban: Nu cred că vor fi alegeri parlamentare anticipate. Nu pot fi simultan cu localele și nu există criză politică în România
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu dă crezare anunțului lui Ludovic Orban prin organizare de alegeri parlamentare anticipate în același timp cu cele locale. Acesta susține că acestea nu pot avea loc în același timp, iar situația de pe scena politică nu este una care să genereze necesitatea anticipatelor.

„Nu cred că vor fi anticipate. Nu pot fi anticipate odată cu localele. Recomandările europene și mai ales ale Comisiei de la Veneția, unele dintre ele PSD nu le-a respectat și a greșit, ar trebui luate în serios.

Nu cred că vor fi anticipate din mai multe motive: în primul rând nu există o criză politică în România.

Avem un guvern minoritar, dar nu e o noutate, avem președinte nou ales, avem Parlament funcțional, nu văd unde e criza și, dacă ținem cont de contextul internațional, deja nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize”, a declarat Marcel Ciolacu după anunțul lui Ludovic Orban.

Acesta a subliniat că va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban dacă acesta va veni cu asumarea răspunderii pentru organizarea alegerilor locale în două tururi.

„Conform Constituției, avem dreptul de a depune moțiune de cenzură. Sper să găsim tema și mai ales sper ca formațiunile care au dat votul pentru învestirea Guvernului să realizeze greșeala pe care au făcut-o și să vină alături de noi. Dacă moțiunea trece, sunt consultările cu președintele și posibilitatea creării unei alte majorități, lucru pe care eu nu îl exclud. (…)

La cum funcționează Guvernul și dacă continuă acest asalt de ilegalități… Sunt curios cum răspunde CCR și cui dă dreptate. (…)

În cazul în care Guvernul vine pe asumare de două tururi, PSD cu certitudine va face sesizare la CCR, dar va și depune moțiune de cenzură, alături de parlamentarii de la UDMR”, a afirmat Marcel Ciolacu.

PremierulLudovic Orbana anunțat, vineri, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, că s-a luat decizia că varianta cea mai bună pentru România este organizarea de alegeri anticipate. (DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie