Ciolacu a respins propunerea lui Ciucă de a muta alegerile prezidențiale în iarnă: Noi avem o decizie în coaliție și trebuie să ne-o asumăm (VIDEO)

Publicat: 12 06. 2024, 16:55
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a respins propunerea lui Nicolae Ciucă, liderul PNL, de a fi mutate alegerile prezidențiale din septembrie în iarnă, cum sunt de obicei. Ciolacu a punctat că hotărârea de mutare a prezidențialelor în toamnă a fost luată în coaliție și trebuie asumată ca atare.

Ciolacu insistă ca prezidențialele să rămână în septembrie

„Dl Ciucă și cu mine trebuie să ne asumăm deciziile pe care le-am luat. Noi avem o decizie în coaliție că alegerile sunt în septembrie! Nimeni nu a redeschis această temă”, a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu, răspunzând întrebărilor reporterilor.

Acesta a repetat că PSD va avea candidat la prezidențiale. Precizarea vine în contextul în care și PNL insistă să aibă candidat propriu, cel mai probabil în persoana lui Nicolae Ciucă.

Ciucă a avansat ideea mutării la loc a alegerilor prezidențiale

Cu câteva ore înainte, liderul PNL invocase posibilitatea de a organiza alegerile prezidențiale aproape de cele parlamentare, care vor avea loc în decembrie.

„Poate să intre în discuție și să analizăm care sunt părțile bune sau mai puțin bune pentru o campanie vara sau să le ducem aproape de parlamentare”, a susținut Nicolae Ciucă.

De precizat că Guvernul nu a adoptat încă Hotărârea prin care să stabilească oficial data alegerilor prezidențiale.