Cine este Virgil Popescu, ministrul propus la Economie în Guvernul Ludovic Orban

Cine este Virgil Popescu, ministrul propus la Economie în Guvernul Ludovic Orban
Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Virgil Popescu este propunerea premierului desemnat Ludovic Orban pentru a conduce noul minister al Economiei, Energiei și a Mediului de Afaceri. Deputat PNL la primul mandat, acesta este vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii și vicelidar al grupului PNL de la Camera Deputaților.

În vârstă de 51 de ani, Popescu a fost în trecut director al sucursalei PECO Mehedinți a Petrom înainte de preluarea fostei companii de stat de către austriecii de la OMV, iar din 2007 deține, alături de soția sa, care este asociat majoritar și administrator, o firmă ce operează în prezent ca dealer trei benzinării Petrom, conform profit.ro.

Anterior, între 1993 și 1997, el fusese asistent universitar la Colegiul Universitar Drobeta Turnu Severin, aparținând de Universitatea din Craiova.

Virgil Popescu a intrat în politică ca membru PNȚCD, trecând ulterior la PNL, și este președintele organizației Mehedinți a liberalilor, precum și vicepreședinte la nivel național. Prima funcție publică a deținut-o în perioada 2007-2008, când a fost secretar de stat la Departamentul pentu Dialog Social al Guvernului Tăriceanu.

După o pauză de 5 ani, a fost, timp de 3 luni (august-octombrie 2013), vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Ulterior, între noiembrie 2013 și februarie 2014, a fost secretar de stat la Ministerul Economiei, coordonând Departamentul Comerț Exterior și Relații Internaționale.

Virgil Popescu este doctor în management și conferențiar universitar la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

CV-ul integral poate fi consultat AICI

Urmăriți B1TV.ro și pe
`