Cine este CĂTĂLIN PREDOIU, ministrul propus la JUSTIȚIE în Guvernul Ludovic Orban

Cine este CĂTĂLIN PREDOIU, ministrul propus la JUSTIȚIE în Guvernul Ludovic Orban

Cătălin Predoiu este propunerea pentru Ministerul Justiției, în guvernul Ludovic Orban.

Predoiu, deputat de Călărași, a avut o activitate politiciă intensă din 2013, când intrat în PDL, și până în prezent.

A fost ministrul Justiţiei în cabinetul condus de Călin Popescu Tăriceanu (febr.-nov. 2008); în cabinetul condus de Emil Boc (dec. 2008-oct. 2009); ministru interimar al Justiţiei, după ce Guvernul Boc a fost demis prin adoptarea unei moţiuni de cenzură de către Parlament (oct. 2009) şi ministru interimar al Afacerilor Externe (oct. 2009); ministru al Justiţiei în cabinetul Boc IV (23 dec. 2009-6 febr. 2012); ministru al Justiţiei în Guvernul Ungureanu (9 febr.2012-7 mai 2012).

La 6 februarie 2012, a fost numit, prin decret prezidenţial, prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile premierului demisionar Emil Boc până la formarea noului Guvern.

Liberalul este membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

În trecut, a mai fost membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO (până în apr. 2017).

Predoiu este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1991), a urmat ulterior un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen, Franţa (1994), şi a obţinut titlul ştiinţific de doctor (2003) în Drept Comercial, „summa cum laude”, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, potrivit paginii oficiale www.predoiu.ro.

Este membru în Baroul Bucureşti (din 1991). A fost cadru didactic universitar la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti (1994-2007).

Liberalul a publicat numeroase studii şi lucrări de specialitate.

Componența Guvernului Orban: Vezi lista completă a MINIȘTRILOR

Urmăriți B1TV.ro și pe
`