„Cine a mințit: MApN sau Recorder?”. Dan Andronic cere lămuriri și spune că relatările din 2004 și Recorder prezintă două versiuni „total diferite” despre Bătălia de la Nasiriya și Nicolae Ciucă

„Cine a mințit: MApN sau Recorder?”. Dan Andronic cere lămuriri și spune că relatările din 2004 și Recorder prezintă două versiuni „total diferite” despre Bătălia de la Nasiriya și Nicolae Ciucă
Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Dan Andronic a declarat, într-un editorial în Evenimentul Zilei, că Recorder și presa română din 2004 prezintă două versiuni „total diferite” ale Bătăliei de la Nasiriya și că doar Ministerul Apărării Naționale poate lămuri situația.

„Cine a mințit: MApN sau Recorder?”

Dan Andronic spune că nu a plecat „pe fenta celor de la Recorder” cu materialul despre Bătălia de la Nasiriya, care „era evident o încercare de a submina baza candidaturii lui Nicolae Ciucă”.

Astfel, jurnalistul a început documentarea și a „găsit două articole importante” din 2004, care „citau surse oficiale, serioase, care dădeau detalii operative ale luptelor din Irak”.

„Am avut curiozitatea să fac ceea ce nu mai văzusem în altă parte. Să caut ce s-a scris în anul 2004 despre acel moment. Și am găsit două articole importante. Unul în «Evenimentul Zilei», condus de Cornel Nistorescu și altul în cotidianul «Ziua», condus Sorin Roșca Stănescu. Două articole semnate de A.D. (Adriana Duțulescu?) și Doru Dragomir. Cu acesta din urmă am lucrat în 1992-1996 la EVZ și îl știu ca un ziarist bine documentat, cu surse solide în zona MApN. Ambele articole citau surse oficiale, serioase, care dădeau detalii operative ale luptelor din Irak”, spune Dan Andronic.

„Cine manipulează adevărul?”, a continuat Dan Andronic, care solicită oficial MApN „să ne spună dacă cei doi reprezentanți citați de «Evenimentul Zilei» și «Ziua», respectiv purtătorul de cuvânt al MApN, lt.-col. Gelaledin Nezir și lt.col. Liviu Flutur, ofițerul de relații publice a militarilor români din Irak, persoane cu statut oficial în 2004, au spus adevărul despre Bătălia de la Nasiriya. Dacă detaliile operative care au apărut în anul 2004 sunt reale”.

Dan Andronic cere lămuriri din partea MApN

Dan Adronic consideră că doar MApN poate lămuri controversa.

„Cele două versiuni, Recorder și presa română din 2004 sunt total diferite. Care este adevărata Bătălie de la Nasiriya? Recorder a avut șansa să facă diferența, dar interesul lor era să dea un material spectaculos și extrem de politic, deci nu ne mai putem baza pe ei. Numai MApN poate lămuri acest lucru. Și are datoria să o facă din respect pentru toți militarii care au luptat în teatrele de operațiuni din afara României. Din respect pentru românii care vor veni la vot în noiembrie și decembrie 2024 Personal, aștept reacția oficială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`