Chiliman: Am construit cea mai puternică organizație PNL și am primit un cuțit în spate. Iau în considerare demisia din partid

Chiliman: Am construit cea mai puternică organizație PNL și am primit un cuțit în spate. Iau în considerare demisia din partid
Foto: B1 TV

Andrei Chiliman a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că deși a construit cea mai puternică organizație a PNL din țară, partidul în loc de a oferi bucureștenilor un program de guvernare a decis să recurgă la execuții de partid și cuțite în spate.

Cu două luni înainte de alegerile locale bucureștenii așteaptă un program de guvernare, candidații cei mai buni, pentru a învinge actuala Putere coruptă și incompetentă. Noi le oferim acum execuții de partid, cuțite în spate, decizia de astăzi este comică pentru cei care se uit la noi, dar poate deveni tragică pentru PNL„, a spus Chiliman.

Acesta a adăugat că deși este o decizie grea, fiind membru PNL de circa 23 de ani, ia în considerare demisia din partid.

Iau în considerare foarte serios demisia din PNL. Sunt membru de aproape 23 de ani, este o decizie foarte grea„, a precizat primarul sectorului 1.

Chiliman a vorbit și despre reușitele sale în fruntea PNL București, menționând că și-ar fi dorit ca liderul partidului, Crin Antonescu, să perceapă realitatea din stradă.

Am fost și sunt un om al faptelor. Știu că politicianismul este perfect paralel cu problemele reale ale oamenilor cărora noi le cerem votul. Aceasta este o realitate peste care nimeni nu poate trece. Am construit cea mai puternică organizație PNL din țară, fără a accepta nici cel mai mic compromis. Astăzi PNL este pe primul loc în opțiunile bucureștenilor, cu peste 33%, tocmai pentru că am înțeles ce vor oamenii de la noi. Aș fi vrut ca această realitatea să fie înțeleasă și de Crin Antonescu. Propunerea sa de demitere a mea face parte din categoria deciziilor politicianiste care plasează paralel cu agenda oamenilor„, a explicat Andrei Chiliman.

Fostul președinte al PNL București a catalogat decizia de înlocuire a sa din fruntea acesti organizații drept o glumă nereușită.

Președintele Antonescu nu a oferit nicio explicație rațională pentru acest lucru, nu o are. Clasez decizia sa ca pe o glumă mai puțin reușită, demiterea de la PNL București pentru a mă axa pe campania de la Primărie„, a mai zis Chiliman.

Andrei Chiliman a fost înlocuit, luni, de la șefia organizației PNL București cu Eugen Nicolăescu, după ce președintele PNL, Crin Antonescu, a venit cu propunerea în Biroul Permanent Central.

De asemenea, în şedinţa Biroului Politic Central al PNL s-a mai decis şi înlocuirea  lui Dan Cristian Popescu, președintele PNL Sector 2, cu Adrian Neacșu și Geani Dinu, șeful de la PNL Sector 4, cu Daniel Chițoiu.

Aproximativ 100 de simpatizanţi şi membri PNL, susţinători ai liderilor liberali Andrei Chiliman, Geani Dinu şi Dan Cristian Popescu, înlocuiţi luni din funcţii, s-au strâns în faţa sediului organizaţiei PNL Bucureşti.

Andrei Chiliman: Am primit un cuțit în spate

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei