Cezar Preda respinge ideea lui Lăzăroiu ca PDL să formeze alianţă cu PSD dacă USL se va dezbina

Cezar Preda respinge ideea lui Lăzăroiu ca PDL să formeze alianţă cu PSD dacă USL se va dezbina
Foto: evz.ro

Președintele PDL Buzău, Cezar Preda, nu crede în previziunile fostului consilier de la Cotroceni, Sebastian Lăzăroiu, conform cărora USL se va destrăma, iar PSD va face alianță cu PDL. 

Potrivit deputatului democrat-liberal, această alianță despre care a vorbit recent Lăzăroiu nu este posibilă întrucât “incompatibilitatea dintre PDL și PSD este majoră”.

“Domnul Lăzăroiu, intrat în politică de foarte puțin în timp confundă aceste analize, până la urmă inofensive, cu analizele politice pertinente. Nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu, iar incompatibilitatea noastră cu PSD este majoră (…) Nu văd în următoarea perioadă o asemenea construcție, nu în următorii cinci ani. Nu cred în asemnea scenarii și în general nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu”, a declarat Cezar Preda, citat de Mediafax.

De aceeași părere este și deputatul PSD Buzău, Marian Ghiveciu, care nu vede viabil scenariul lui Sebastian Lăzăroiu.

“Cred că vrea să intimedeze (Sebastian Lăzăroiu, n.r.) un anumit segment al populației spunând că el crede într-o guvernare PSD-PNL, dar având experiența din 2009, nu cred că vreun membru sau vreun simpatizant PSD va mai fi de acord cu așa ceva”, a spus Marian Ghiveciu.

Prăbușirea în sondaje a Uniunii Social Liberale va duce la desfacerea alianței. Cea mai probabilă reașezare a scenei politice urmând a se face, în 2013, în jurul unui pol de forță format dintr-o coaliție PSD-PDL cu participarea probabilă a UNPR, a declarat, marți, Sebastian Lăzăroiu, fost consilier la Cotroceni.

„Eu am spus de când s-a înființat USL că va fi foarte greu și dacă nu chiar imposibil, pentru că nu există un precedent ca un partid sau alianță să ia 50%. Acum, întrebarea e cât de încet sau cât de repede o să mai scadă. Dacă o să ajungă în iunie la mult sub 50%, în mod normal ar trebui să se rupa alianța, pentru că practic iși ratează obiectivul pentru care s-a înființat. Eu cred că asta se va întampla în final, va fi o scadere continuă în sondaje și cele doua componente vor găsi un pretext sau una dintre ele va găsi un pretext să se retragă. De-aia am spus adeseori și susțin în continuare că nu vom avea USL pe buletinul de vot”, a declarat fostul consilier prezidential.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei