Cezar Preda, despre UNPR: PNL nu face alianțe. Pentru noi nu există negocieri stil șantaj

Publicat: 27 06. 2016, 18:55
foto: sansanews.ro

Purtătorul de cuvânt al liberarilor, Cezar Preda, a vorbit despre o posibilă alianță între PNL și UNPR, în contextul zvonurilor care circulă în spațiul public, arată hotnews.ro.

"Partidul Național Liberal nu face alianțe. PNL s-a constituit pe fuziunea a două partide mari, care au înțeles că drumul e simplificarea politicii românești, nu complicarea ei. Pentru noi nu există negocieri stil șantaj, obțineri de foloase viitoare, poziționări cât mai bine, măritat la alegeri bărbații sau miresele. Pentru noi există o bătălie care trebuie dusă în doi, pentru binele Romanei: PSD-pe stânga, PNL-pe centru-dreaptă. Vom discută-și președinții noștri au mandat-cu toate partidele care se revendică de centru-dreaptă pentru a fuziona cu PNL", a explicat deputatul PNL.

Conform spuselor acestuia, "foarte multe din spusele liderului UNPR sunt dorințe".

"Domnul Steriu își are informațiile din interiorul partidului domniei sale și foarte multe din spusele domnului Steriu sunt dorințe. Eu știu că PNL a dat mandat președinților și aș minți dacă aș spune că știu exact ce au discutat președinții cu dl Steriu. Știu mandatul președinților de a constitui o singură forță pe centru-dreaptă. Nu spun că exclud alte forme decât fuziunea, dar știu că PNL nu poate să facă altceva decât fuziune. PDL, partid care este singurul ce a bătut PSD-ul în 25 de ani în alegeri, a renunțat la numele sau atunci când a trebuit să facă un pas înainte. Cred că fiecare partid mic știe că, odată intrat cu PNL, nu există prin fuziune, mai aud pe aici că să negociem cât mai bine, să obținem locuri cât mai multe, cât mai bune… Când ai fuzionat, ești un singur partid. Cine are valoare e pe liste. Partidul nu are de pierdut nimic dacă prin fuziune reușește să adune toate partiduletele astea mici. Pe ansamblu partidul iese întărit. Am auzit vorbe că noi punem condiții 'fara Oprea'. Oprea e deja istorie. A făcut fiecare ce a făcut, mai bine sau mai rău, nu judecăm acum", a adăugat Cezar Preda.

"PNL știu că e ferm hotărât să fuzioneze sub PNL cu toate partidele de centru-dreaptă. Un partid, când vine la fuziune, nu vine în genunchi, vine pentru că adera la doctrina la care vrea să fuzioneze-centru-dreaptă. Dar eu îi respect și acolo cred că sunt oameni buni, care văd în sacrificiul lor viitorul României. Nu există prin fuziune să ai (locuri eligibile-n.r.). Numai protocolul de alianță presupune repartitie', a continuat purtătorul de cuvânt.

"Vrem să-i adunăm sub un singur partid pe toți, pentru că, dacă aveam un interes să creăm o majoritate în Cameră Deputaților sau Senat, de a pică Guvernul, de a pică anumite legi, de a schimbă președinții Camerelor, o făceam cu un interes politic imediat, dar nu", a explicat liberalul.