Cezar Gheorghe (România Renaște) îl susține pe Mircea Geoană: România are nevoie de un om de stat. Mie unuia îmi ajunge perioada Iohannis și așa-numita stabilitate (VIDEO)

Cezar Gheorghe (România Renaște) îl susține pe Mircea Geoană: România are nevoie de un om de stat. Mie unuia îmi ajunge perioada Iohannis și așa-numita stabilitate (VIDEO)
Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale.

Cezar Gheorghe, expert cu o experiență de aproape 20 de ani în piața de cereale, membru al ONG-ului România Renaște, a declarat că-l susține pe Mircea Geoană în perspectiva alegerilor prezidențiale deoarece acesta are experiență, e citit și nu e un politician oarecare, ci un adevărat om de stat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Cezar Gheorghe: României îi trebuie un om de stat

„Viziunea noastră despre Mircea Geoană este că României îi trebuie un om de stat, un om care în ultimii 10 ani a avut o altă traiectorie, care s-a dus în alte medii și care, de la bun început, a fost recunoscut în alte medii. Are o componentă externă și una internă. Când își va anunța candidatura, n-o să spună: ”am venit și eu…”.

România are nevoie de un om de stat care s-o ducă pe un traseu, n-are nevoie de un politician la președinție. Ne ajunge și mie unuia îmi ajunge perioada Iohannis, culminată cu așa-numita stabilitate”, a declarat Cezar Gheorghe.

El a relatat apoi că, în cadrul unui eveniment, fostul secretar de stat american Colin Powell i-a văzut pe Mircea Geoană și Adrian Năstase și „s-a repezit la Mircea Geoană și a spus ”Mircea” și l-a luat în brațe”.

Cezar Gheorghe: Mircea Geoană n-a sărit nicio etapă

„Cred în niște lucruri cu foarte multă convingere. Imperiul Roman avea o denumire pentru asta, se numea „cursus”. Cursus înseamnă să nu sari absolut nicio etapă. Și potențialul candidat Mircea Geoană n-a sărit nicio etapă. Dacă vorbim de cultură aici, azi ne aflăm în acest peisaj în care avem practic o țară lipsită de aportul culturii, și pornim de la educație și ne ducem până la cele mai înalte niveluri. Vorbesc de oameni pregătiți, care știu ce se întâmplă, care citesc, că cititul stimulează intelectul.

Vorbim de lucruri absolut normale că nu aș vrea ca România să se întoarcă în epoca de după cel de-al Doilea Război Mondial, cu Guvernul Petru Groza când, peste noapte, au fost puși în funcții publice oameni fără niciun fel de pregătire, fără cultură, doar pentru că aveau ”origine sănătoasă”, că erau de la țară.

Nici nu vreau, și iar e un lucru de absolută normaliutate, ca România să revină la momentele în care și-a asasinat premierul, pe Armand Călinescu, din cauza cohortelor de legionari. Atenție! Acest extremism poate cauza probleme enorm de mari!”, a mai afirmat Cezar Gheorghe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)