Ceremonia de spargere a solului la noul Spital Regional de Urgență din Cluj
Liderii partidului PNL au fost prezenți sâmbătă la ceremonia de spargere a solului pe amplasamentul Spitalului Regional de Urgență Cluj din comuna Florești, marcând începutul lucrărilor la acest proiect major. Printre aceștia au președintele PNL Nicolae Ciucă, președintele PSD Cluj Vasile Dîncu, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, primarul Clujului Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat importanța proiectului în contextul dezvoltării infrastructurii medicale din România și a menționat eforturile depuse pentru a asigura accesul rapid la noul spital.
„Avem multe spitale în construcție în țară prin PNRR. Mulțumesc colegilor de la UMF Cluj-Napoca pentru implicare. Spitalul se va construi, dar trebuie să avem acces rapid. Traficul este o problemă în Florești și sperăm ca autoritățile locale să o rezolve.”
Nicolae Ciucă a vorbit despre semnificația acestui proiect pentru comunitatea locală și responsabilitatea comună de a asigura accesul la servicii medicale de calitate.
„Este un proiect așteptat de foarte mulți ani. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, indiferent de formațiunea politică, să ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă accesul la servicii medicale performante. Clujul merită acest lucru cu prisosință. Nu trebuie să rămânem la acest nivel; trebuie să facem în așa fel încât cetățenii României să beneficieze de un acces cât mai facil la serviciile medicale. Este nevoie de foarte multă coordonare între autoritățile centrale și cele locale. La Cluj este primul spital care s-a construit de la zero după Revoluție. Acestea trebuie foarte bine echilibrate și coordonate pentru a ne îndeplini obiectivul. Este un exemplu pentru ceea ce am reușit să facem împreună, cele două partide într-o coaliție. Dincolo de ego-ul politic, se pot găsi soluții pentru a face lucruri de mult așteptate de cetățenii României”, a declarat Nicolae Ciucă.
Emil Boc a lăudat colaborarea între forțele politice pentru realizarea acestui obiectiv și a anunțat proiecte suplimentare de infrastructură care vor sprijini accesul la spital. El a subliniat.
„Este un moment de istorie nu numai pentru comunitatea noastră de aici și pentru întreaga Transilvanie. Ce se întâmplă aici este un moment de istorie și, în egală măsură, un moment care demonstrează eficiența capacității noastre de a lucra împreună: guvern național, guvernare locală, universități, cetățeni, politicieni. Este important ca oamenii să știe că, deși există adversari politici, am reușit să colaborăm pentru un scop comun. Sunt bucuros că, în calitate de primar al Clujului, împreună cu colegii mei, am reușit să schimbăm proiectul metroului astfel încât lucrările să înceapă de aici din Florești, asigurând un al treilea acces suplimentar la spitalul regional de urgență.
De asemenea, pot să vă spun că sunt bucuros că, împreună cu colegii mei, am lucrat ca pe 24 mai să deschidem lucrările de la primul tronson al centurii metropolitane de la Cluj. Proiectele de peste 3 miliarde de euro sunt într-o formă sau alta în lucru aici la Cluj. Am demonstrat că, indiferent de diferențele dintre noi, putem colabora pentru binele comun'”, a transmis primarul orasului Cluj-Napoca.
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre responsabilitățile Consiliului Județean în pregătirea terenului și implicarea continuă în proiectele de infrastructură.
„CJ Cluj a avut obligația să curețe terenul și să rezolve partea administrativă de întăbulare. Vom continua să ne implicăm în proiectele de infrastructură.”