Cercetătorii au descoperit o falie activă pe coasta orientală a Japoniei

Cercetătorii au descoperit o falie activă pe coasta orientală a Japoniei
Mai mulți oameni de știință din Japonia au descoperit o nouă falie, considerată activă, pe fundul mării de pe coasta orientală a Japoniei, în regiunea Kanto, unde se află capitala Tokyo, scrie...

Mai mulți oameni de știință din Japonia au descoperit o nouă falie, considerată activă, pe fundul mării de pe coasta orientală a Japoniei, în regiunea Kanto, unde se află capitala Tokyo, scrie AFP.

Descoperirea ar putea aduce noi piste referitoare la mecanismele care se află în spatele cutremurelor trecute și viitoare din această regiune care găzduiește 42 de milioane de locuitori.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Hiroshima, condusă de doctorul Takashi Nakata, consideră că falia este aparent activă și că s-ar fi putut forma în urma marelui cutremur de la Kanto din 1923, când au murit circa 100.000 de persoane.

Oamenii de știință au sondat fundul marin, cu ajutorul unui sonar, la o adâncime de 1.200 de metri. Aceștia au localizat falia situată la 20 de kilometri de peninsula Miura, în provincia Kanagawa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`