Celula de criză în MAI, activată după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase. Cîțu l-a trimis pe Raed Arafat la Constanța

Celula de criză în MAI, activată după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase. Cîțu l-a trimis pe Raed Arafat la Constanța
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să plece la Constanța, imediat după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Șeful DSU urmează să ajungă la Constanța, acolo unde a izbucnit un incendiu în dimineața zilei de vineri, în secția ATI a unității medicale. Raed Arafat trebuie să se asigure că operațiunile de salvare și de intervenție de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se desfășoară așa cum trebuie.

Totodată, o celulă de criză a fost activată în Ministerul Afacerilor Interne, în timp ce la fața locului au fost activate Planul Roșu și Planul Alb de intervenție.

Celula de criză, activată în MAI

În urma incendiului de la Constanța a fost activată celula de criză în Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit surselor B1 TV, 9 persoane ar fi decedat în urma incendiului din dimineața zilei de vineri. Zeci de pacienți au fost transferați la alte spitale din Constanța.

Totodată, zeci de echipaje de intervenție au intervenit la fața locului.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a fost solicitat să intervină în municipiul Constanța. Un incendiu a fost semnalat vineri dimineaţă la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa, fiind degajări mari de fum.

A fost activat planul roşu de intervenţie.

Echipele ISU au fost solicitate, în urmă cu puţin timp, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde se observă un fum dens, potrivit ziuaconstanta.ro.

La fața locului, au fost trimise mai multe echipaje SAJ și SMURD. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`