Celebru nutriționist, despre Postul Paștelui și beneficiile pe care i le aduce imunității noastre: „Acesta este motivul pentru care este bine să facem curățenie, la fel cum facem în casă”

Publicat: 23 02. 2023, 12:24
Foto simbol: Pixabay

După sezonul rece, în care oamenii aleg de multe ori mâncarea din conserve, borcane sau din congelator, este bine să urmeze și o perioadă mai strictă din punct de vedere culinar, așa cum este Postul Paștelui, sfătuiește nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Soluția pentru creșterea imunității noastre 

„Avem nevoie să eliminăm excesul de proteină, aminoacizi, uree. Atunci putem folosi hrana vegetală, mai ales după iarnă, după ce organismul a fost supus la o scădere imunitară firească pentru că s-a mâncat din borcane, s-a mâncat din conserve, din congelator etc. Nu am mai avut ce avem, de obicei, vara, în mod natural în piață, pe tarabă. Acesta este motivul pentru care este bine să facem curățenie, la fel cum facem în casă, înainte de Paște, cu organismul nostru”, a spus Lector Dr. Lygia Alexandrescu la DC News și DC Medical.

Mai este doar o săptămână până începe Postul Paștelui 2023. Urmează o perioadă în care cei mai mulți oameni țin post, adică nu vor consuma lapte, ouă sau brânză. 

Postul Paștelui sau Postul Mare este cel mai lung și cel mai aspru din cele patru posturi ale Bisericii Ortodoxe. Acesta începe pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie.

Cum ar trebui să ținem corect Postul Paștelui

Deși este o soluție pentru creșterea imunității noastre, Postul Paștelui trebuie ținut corect. Unii aleg să consume diverse produse care „imită” produsele din carne, cum ar fi salam de post, cașcaval de post, brânză de post, iar exemplele continuă.

„A ține post înseamnă postul ținut de bunicile noastre. Înseamnă post cu mâncare făcută în casă, înseamnă întoarcerea la mazăre, la fasole, la tot ce înseamnă legume, un lucru extraordinar pentru organism. După iarnă, nu am avut soare, nu avem vitamina D suficientă, iar acum venim cu clorofilă și cu bunătățile primăverii – spanac, urzici etc. Aceste alimente ne revigorează și ne echilibrează”, a spus medicul la DC News și DC Medical.