Miercuri se împlinesc 80 de ani de la inaugurarea celebrei statui a lui Isus Hristos din Rio de Janeiro, a cincea statuie ca mărime din lume. Inclusă între cele şapte minuni ale lumii moderne, desemnate în 2007 printr-un sondaj la nivel mondial, statuia a devenit simbolul metropolei braziliene.
În urmă cu 80 de ani, a putut fi admirată pentru prima oară uriaşa statuie a lui Christos Mântuitorul, care încoronează vârful muntelui Corcovado, de lângă Rio de Janeiro.
Cu o înălţime de 39,6 metri, statuia este a cincea ca înălţime din lume şi cea mai înaltă în stil Art Deco.
Impresionanta sculptură a fost realizată de francezul Paul Landowski după proiectul inginerului brazilian Heitor da Silva Costa. Construcţia a început în 1922 şi a durat nouă ani. La inaugurarea care a avut loc în data de 12 octombrie 1931, luminile de pe statuie ar fi trebuit să fie aprinse din Roma de Guglielmo Marconi, dar vremea rea a afectat semnalul radio pe unde scurte şi luminile au fost aprinse de muncitorii din Rio.
În octombrie 2006, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a statuii, la baza acesteia a fost sfinţită o capelă unde pot fi oficiate căsătorii şi botezuri.
În iulie 2007, statuia lui Christos Mântuitorul a fost desemnată una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, în urma unui sondaj realizat pe internet, la nivel mondial. Celelalte şase minuni ale lumii moderne sunt oraşele precolumbiene Chichen Itza din Mexic şi Macchu Picchu din Peru, Colosseum-ul din Roma, Marele Zid Chinezesc, Taj Mahal din India şi oraşul Petra din Iordania.
Complexul de piramide de la Gizeh, singura dintre cele şapte minuni ale lumii antice care s-a păstrat până astăzi, ocupă un loc onorofic.