Cel mai mare exerciţiu din istoria NATO începe sâmbătă în Polonia şi statele baltice

Publicat: 02 11. 2013, 10:23
Alianţa Nord-Atlantică (NATO) testează începând de sâmbătă, în Polonia şi statele baltice, capacitatea de comandă şi control a Forţei de reacţie rapidă (NRF), în cadrul celui mai amplu exerciţiu militar...

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) testează începând de sâmbătă, în Polonia şi statele baltice, capacitatea de comandă şi control a Forţei de reacţie rapidă (NRF), în cadrul celui mai amplu exerciţiu militar integrat.

Exercițiul ‘Steadfast Jazz 2013’ este coordonat de către Comandamentul Forţei Aliate Integrate de la Brunssum, care va asigura, în 2014, comanda NRF.

Operațiunea va fi condusă de generalul german Hans-Lothar Domrose, comandantul Comandamentul Forţei Aliate Integrate de la Brunssum.

6.000 oameni participă la acest exercițiu, din care 3.000 militari implicaţi în manevrele propriu-zise, iar alţi 3.000, incluzând personal auxiliar, aflaţi în diferite locaţii de comandă ale Alianţei din întreaga lume.

350 de vehicule blindate, 60 de avioane şi elicoptere, 12 nave de luptă şi un submarin constituie cea mai importantă desfăşurare de forţe a NATO pe timp de pace, în cadrul unui exerciţiu la care participă 20 de state membre şi partenere, scrie Agerpres.