Ceartă în coaliție și pe ridicarea plafonului de impozitare a pensiilor. Raluca Turcan: „Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare”

Ceartă în coaliție și pe ridicarea plafonului de impozitare a pensiilor. Raluca Turcan: „Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare”
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Sunt disensiuni în coaliție și în ceea ce privește creşterea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei. În vreme ce PSD, care dă premierul, vrea Ordonanță de Urgență dată de Guvern, PNL susține că ridicarea plafonului ar trebui stabilită prin lege.
Raluca Turcan, vicepreședinte PNL, a declarat că ar fi „cel mai corect” un vot „rapid” în Camera Deputaţilor pe proiectul propus de liberali încă din 2022 și care a trecut deja de Senat.

Turcan, despre creşterea plafonului de impozitare a pensiilor

„Logica ar trebui să ne conducă la un vot rapid în Camera Deputaţilor. Acest proiect a trecut de Senat, a fost votat în unanimitate, se află la votul final în Comisiile de buget, finanţe şi de muncă şi în câteva ore ar putea trece de votul în Camera Deputaţilor, pentru că proiectul acesta de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 a fost gândit într-o coerenţă logică.

Dacă noi nu includeam reforma pensiilor în PNRR, probabil că ar fi fost spulberată această logică. Însă, noi am gândit aşa: întâi se digitizează toate dosarele de pensii, de la dosarul cu şină, la dosar în formal electronic, apoi se realizează recalcularea pensiilor. Ulterior, ţinând cont că sunt persoane a căror pensie rămâne neschimbată, să fie crescut plafonul de impozitare a pensiilor. Asta este gândirea în materie de pensii pe care PNL a avut-o nu de ieri, de azi, a avut-o constant din anul 2022”, a explicat Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, potrivit Agerpres.

Turcan: E o chestiune de competiţie politică

Întrebată de ce, totuși, a fost nevoie de un alt proiect care să fie trecut prin Guvern, Raluca Turcan a răspuns: „Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare, nu pot fi puse la îndoială. Digitizarea pensiilor a fost lansată în mandat PNL. Includerea reformei pensiilor, inclusiv ca obligativitate de a face această reformă, a fost făcută în mandat PNL, proiectul de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor a fost depus în anul 2022, a trecut de Senatul României, votat de parlamentari de la toate partidele, deci nu e o chestiune de a încerca să maximizezi politic nişte măsuri bune luate, ci e o chestiune obiectivă. Proiectul e la vot în Camera Deputaţilor, Cameră decizională”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)