Cea mai bună rețetă pentru salata de boeuf. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa

Publicat: 29 04. 2021, 20:10
sursa Foto: Facebook

Chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul gosodinelor cu o rețetăde salată de boeuf, pe care o pot prepara pentru masa de Paști.

Ingrediente

– 4 ouă
– 300g de pulpă de vită fiartă
– 300 g de cartofi fierți
– 150 g de morcovi fierți
– 80 g de mazăre fiartă
– 80 g de gogoșari murați
– 80 g de castraveți murați
– 400 ml de ulei de floarea soarelui
– 2 linguri de muștar
– 1 lămâie

Mod de preparare

Mai intâi se ia o oală cu apă sărată și se pune pulpa cu vită întreagă la fiert. După ce carnea este fiartă, se adaugă și legumele întregi. Dacă ai pus prima dată legumele la fiert, poți să adaugi mai apoi carnea. După ce legumele sunt fierte, se lasă la răcit și se taie în cuburi de aceeași dimensiune. Se pregătește apoi maioneza din două ouă, care se lasă apoi la rece până se finalizează rețeta. Și carnea se taie cubulețe, însă atenție că trebuie la aceeași dimensiune cu legumele, potrivitplaytech.ro.

Așadar, unul dintre trucurile luiFlorin Dumitrescupentru rețeta asta de salata de boeuf constă în aceea că fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, pentru o savoare acrișoară. Florin Dumitrescu mai dă un sfat important: legumele și carnea trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. Altminteri,compoziția se va înmuia și se va strica. Mai mult decât atât, ingredientele trebuie să fie fierte în apă sărată și combinate cu apă rece.