Ce schimbări vor avea loc la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, după incidentele de la locale. Marcel Ciolacu: „Cu alte cuvinte prefectul, de această dată, va avea obligaţia să …” (VIDEO)

Ce schimbări vor avea loc la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, după incidentele de la locale. Marcel Ciolacu: Cu alte cuvinte prefectul, de această dată, va avea obligaţia să ... (VIDEO)
Sursa Foto: Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că la următoarele alegeri, cele prezidenţiale şi cele parlamentare, prefecţii vor avea obligaţia să verifice toate locaţiile care vor fi folosite pentru organizarea scrutinului.

„Va fi o analiză, categoric, mai ales la nivelul prefecţilor”

Ciolacu a fost întrebat dacă pentru următoarele alegeri ia în calcul să propună anumite măsuri având în vedere incidentele de la numărarea voturilor de la alegerile din 9 iunie.

„Deja am avut discuţia cu domnul preşedinte (al AEP) Toni Greblă. Acum au fost cinci buletine de vot. La funcţia de preşedinte e un singur buletin, la parlamentare este, de asemenea, un singur buletin. Deci, este puţin probabil. În schimb, ştiţi că fiecare are anumite responsabilităţi. Facem o analiză la prefecţi. Jandarmeria am văzut că şi-a făcut datoria din plin şi Poliţia Română, nu au fost incidente majore. Primarii, iarăşi, pun la dispoziţie anumite săli. Duceţi-vă la ce a a oferit doamna Clotilde la Sectorul 1, e total strigător la cer, ostentativ, făcut tocmai anticipând că va fi un scandal. Cu alte cuvinte prefectul, de această dată, va avea obligaţia să verifice toate aceste locaţii. Va fi o analiză, categoric, mai ales la nivelul prefecţilor”, a precizat premierul, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, care a avut loc la Sâmbăta de Sus.

„Cred că la aceste alegeri ipocrizia a luat sfârşit”

„Nu poţi acum patru ani să spui un lucru şi acum să spui alt lucru în funcţie de cum ţi-a convenit. Acelaşi lucru e şi cu data alegerilor. Nu poţi să spui un lucru acum câteva luni şi acum alt lucru, dacă vrem ca aceşti tineri şi dumneavoastră să aveţi o democraţie într-un stat consolidat şi de respect. Prea mult timp s-a mers cu ură, cu diversiune. Uitaţi-vă la ce se întâmplă acum. Nu mai creează nicio emoţie negativă, fiindcă românii ştiu adevărul. Cred că la aceste alegeri ipocrizia a luat sfârşit”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`