Ce răspuns a dat Kelemen Hunor, întrebat dacă UDMR ar intra într-o posibilă nouă coaliție PSD-PNL după alegeri: “Matematica politică e foarte simplă” (VIDEO)

Ce răspuns a dat Kelemen Hunor, întrebat dacă UDMR ar intra într-o posibilă nouă coaliție PSD-PNL după alegeri: “Matematica politică e foarte simplă” (VIDEO)
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: Guvernul României / Facebook

Kelemen Hunor, liderul UDMR și candidatul formațiunii la prezidențiale, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV, unde a fost întrebat dacă, în cazul în care li s-ar propune, UDMR ar accepta să intre într-o posibilă coaliție PSD-PNL, dacă se va reface, după alegeri.

„Nu va guverna un singur partid în România și asta este bine”

Președintele UDMR a explicat că depinde de mai mulți factori această decizie.

“Depinde de condiții, depinde de matematică. Matematica politică e foarte simplă. Dacă două partide au majoritate, nu mai au nevoie de al treilea.

Dacă n-au majoritate, au nevoie de al treilea. Sigur, aici intervine și un alt calcul de stabilitate, de cât de consistentă este majoritatea. Nu vreau să intru în aceste speculații. Orice formațiune politică, orice partid politic, așa suntem și noi, spunem că, da, dorim să facem parte din executive. Vom avea coaliție, nu va guverna un singur partid în România și asta este bine, dar, sigur, nu putem noi decide, aici, la această masă, dacă vom intra sau nu vom intra. Intenția este corectă, este o intenție legitimă a fiecărui lider politic și decide electoratul, decid oamenii”, a spus Kelemen Hunor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`