Ce pensii au un cuantum mai mic după recalculare și rămân cu pensia aflată în plată (VIDEO)

Publicat: 22 08. 2024, 15:36
Actualizat: 29 08. 2024, 15:55
Sursa foto: Pixabay

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat joi în cadrul unei conferințe de presă care sunt cele două categorii de pensionari care nu vor beneficia de creșteri de pensii în urma recalculării. Este vorba despre pensionarii care beneficiază de pensia minimă garantată de 1281 de lei și pensionarii care care au avut un avantaj la pensie și primeau mai mulți bani decât alți pensionari care au muncit și contribuit la fel:

“Am fost întrebată ce pensii au un cuantum mai mic după recalculare și rămân cu pensia aflată în plată. În general sunt două categorii de pensionari în această situație. Indemnizația socială pentru pensionari care nu scade sub 1281 de lei, fiindcă începând cu 1 septembrie beneficiarii de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1281 de lei, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării. În urma recalculării dacă pensia este mai mică de 1281 de lei, suma, diferența se suportă de la bugetul d estat ca și până acum.

Cei care au avut un avantaj la pensie și primeau mai mulți bani decât alți pensionari care au muncit și contribuit la fel, ei au avut deja avantajul pe care alți pensionari îl obțin acum și a căror pensie crește în urma recalculării. Domniile lor nu pierd acest avantaj pentru că își păstrează pensia mai favorabilă. Chiar dacă nu le crește pensia acum acești pensionari nu vor pierde niciun leu acum la pensie”.