Plângere BOMBĂ la CCR! Se cere încetarea mandatului lui Dorneanu

Plângere BOMBĂ la CCR! Se cere încetarea mandatului lui Dorneanu

Grupul civic #rezistența a anunțat că a trimis Curții Constituționale o sesizare privind anumite abateri disciplinare săvârşite de judecătorul Valer Dorneanu, președintele Curții, în cazul mandatului judecătorului Petre Lăzăroiu. Acesta solicită plenului CCR încetarea mandatului de judecător al lui Dorneanu.

Membrii grupului civic îl acuză pe Valer Dorneanu că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, afectând astfel grav funcționarea instituției.

„Membri ai grupului civic #REZISTENȚA au trimis către CCR o sesizare privind fapte care permit stabilirea săvârșirii de către domnul judecător Valer Dorneanu a unor abateri disciplinare și, pe cale de consecință, solicită Plenului Curții cercetarea și sancționarea disciplinară a acestor abateri. În opinia noastră, președintele CCR nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, afectând în acest fel în mod grav funcționarea Curții Constițutionale și punând în pericol legalitatea deciziilor luate de Curte. Acest fapt poate conduce la un blocaj instituțional, iar acesta este ultimul lucru de care România are nevoie în aceste vremuri tulburi”, susține grupul civic, pe Facebook.

În plus, Valer Dorneanu este acuzat că a săvârșit o abatere disciplinară gravă, prin aceea că a încălcat articolul 64 alineat b) din legea nr. 47/1992, respectiv că “judecătorii Curţii Constituţionale sunt obligaţi… să nu ia poziţie publică sau să dea consultaţii în probleme de competenţa Curţii Constituţionale”, dar şi articolul 9 litera e) din legea nr. 47/1992 (“e), respectiv „constată cazurile de încetare a mandatului judecătorilor, prevăzute în prezenta lege, şi sesizează autorităţile publice care i-au numit, pentru ocuparea postului devenit vacant”, omițând să emită ordinul de constatare a încetării mandatului judecătorului Petre Lăzăroiu.

Grupul civic cere Curţii Constituţionale încetarea mandatului de judecător constituţional în cazul lui Valer Dorneanu: „Pledăm în fața Plenului Curții pentru aplicarea sancțiunii celei mai severe (încetarea mandatului de judecător constituțional), având în vedere faptele săvârșite de președintele Curții, domnul judecător Valer Dorneanu: nerespectarea și neaplicarea unei Decizii a Curții, luarea de poziție publică și oferirea de consultanță într-o problemă de competența Curții şi refuzul de a constata încetarea mandatului domnului judecător Petre Lăzăroiu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie