CCR dezbate vineri sesizarea PMP și PDL: „Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situaţie”

Publicat: 05 03. 2014, 09:31

Curtea Constituţională a României a anunţat că nu a mai judecat o astfel de sesizare, dar că va judeca acest caz foarte repede, cel mai probabil vineri.

„Trebuie să citim și noi dosarul, încă nu știm ce cer contestatarii. Dar noi n-am mai judecat o astfel de sesizare, este o problemă delicată, dar care trebuie rezolvat rapid.. În Constituție nu scrie nicăieri că trebuie să avem 10, 20 sau 120 de ministere. Nu putem da noi jos Guvernul, numai Parlamentul poate. Vedeţi că au fost ţări care… De exemplu, Belgia, un an jumătate nu a avut Guvern şi se pare că a dus-o mai bine în perioada aia. Iar acest Guvern încă nu a fost demis, deci țara e pe mâini bune”, a spus Augustin Zegrean, miercuri dimineață.

Hotărârea Parlamentului de modificare a componenţei Guvernului a fost atacată la Curtea Constituţională de PMP.

Judecătorul Zoltan Puşcaş a spus că dacă există o asemenea contestaţie, aceasta se va judeca foarte rapid.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că parlamentarii PDL şi cei ai PMP au atacat la Curtea Constituţională Hotărârea Parlamentului privind noua componenţă a Guvernului.

Liderul PDL a susţinut că demersul la Curtea Constituţională nu a fost făcut pentru a prelungi criza politică, pe care nu democrat-liberalii au provocat-o, ci PSD şi PNL, ci pentru că a fost obligatoriu, ca demers politic al unui partid care în permanenţă a respectat Constituţia, să facă tot ceea ce trebuie ca aceasta să fie respectată.

“Parlamentul este din nou în situaţia de a fi coadă de topor pentru primul ministru Victor Ponta, care nu ţine cont de interesele electoratului. Electoratul a votat un guvern USL, acum vine cu un Guvern cu UDMR şi UNPR, care au fost partenerii Guvernului Emil Boc”, a afirmat, la rândul său, deputatul PMP, Elena Udrea.

Ea a spus că aceia care erau acuzaţi că au produs dezastrul în Guvernul Boc sunt acum buni să fie propuşi de către primul ministru, trecând peste promisiunile făcute electoratului

CCR: Nu am mai judecat o astfel de sesizare