CCR a respins, din nou, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Publicat: 08 10. 2024, 14:59
Actualizat: 08 10. 2024, 15:00
Sursa Foto: Hepta / @Zuma Press / Philipp Von Ditfurth

CCR a decis, din nou, marți, să respingă candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

De această dată contestația la respingerea candidaturii șefei SOS România la alegerile prezidenţiale era formulată  de Botomei Vasile, potrivit Știripesurse.

CCR a respins, luni, o altă contestaţie a Dianei Şoşoacă

Curtea Constituţională a respins o altă contestaţie a Dianei Şoşoacă, luni, faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie.

Curtea a respins şi sesizări privind candidaturile lui Lasconi şi Ciolacu, precum şi contestaţii ale altor candidaţi, nemulţumiţi că BEC le-a respins dosarul de candidatură.

De asemenea, Curtea Constituţională a făcut publică hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie, arătând că înregistrarea acestei candidaturi încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la ”valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politicomilitară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.

”Chiar dacă jurământul de credinţă se depune de către candidatul câştigător al alegerilor, elementele cuprinse în jurământul de credinţă sunt condiţii de eligibilitate şi de fond pentru a candida la funcţia de Preşedinte al României, pe care candidatul trebuie să le îndeplinească la momentul depunerii candidaturii sale”, a precizat Curtea.

Șoșoacă amenință că îi va da în judecată pe membrii CCR

Diana Şoşoacă a criticat, luni seară, hotărârea dată de Curtea Constituţională privind respingerea candidaturii sale la Cotroceni, numindu-i pe judecătorii CCR ”trădători”, ”stalinişti şi nazişti”.

”Prin această motivare penibilă, nazistă, stalinistă, aţi facut din mine erou naţional martir”, a spus ea, adăugând că judecătorii CCR s-au antepronunţat privind un eventual comportament al său ca preşedinte. Ea a afirmat că îi va da în judecată pe membrii CCR.