CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă

CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă
Foto: Inquam Photos / George Călin

Curtea Constituțională a anunțat că a anulat, sâmbătă, Decizia Biroului Electoral Central privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale Dianei Șoșoacă la alegerile pentru Președinția României.

Candidatura Dianei Șoșoacă a fost anulată

Sursele G4Media au menționat că judecătorii CCR au analizat „atașamentul” Dianei Șoșoacă față de Constituția României. Candidatura sa la Președinție a fost respinsă cu un vot de 5-2, iar decizia este definitivă.

În comunicatul oficial pe care l-a transmis după ședință de sâmbătă, CCR a precizat că, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, „a admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”.

Alte decizii luate sâmbătă de CCR cu privire la candidații pentru alegerile prezidențiale

Judecătorii Curții Constituționale au respins contestațiile formulate împotriva candidaturilor lui Nicolae Ciucă (PNL) și Kelemen Hunor (UDMR) la alegerile prezidențiale.

În schimb, a menținut decizia de respingere a candidaturii lui Miron Cozma.

Totodată, CCR a amânat dezbaterile cu privire la contestațiile care vizează candidaturile lui Mircea Geoană și Ludovic Orban.

„În aceeași ședință, Curtea, având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare, a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00, dezbaterea contestației împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul Talpoș Ioan”, menționează instituția.

„Totodată, Curtea a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00 contestația formulată împotriva înregistrării candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul Stan Valerian”, mai notează CCR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu”
19:55 - Volodimir Zelenski spune că le va prezenta aliaților „Planul Victoriei” pentru „un final just al războiului cu Rusia”. Reuniune la Baza Ramstein din Germania
19:10 - Accident violent pe Valea Oltului. O tânără a murit și alte două persoane au fost rănite
18:51 - Horoscop Alina Bădic săptămâna 6 – 12 octombrie 2024. O conexiune specială cu elemente de destin (VIDEO)
18:44 - Îl va primi în sfârșit Mircea Cărtărescu?
17:21 - Obiect vechi de 3.000 de ani, găsit într-o pădure din România: „Erau produsele de top ale perioadei”
16:57 - Donald Trump revine la Butler, pentru un nou miting în locația în care a supraviețuit tentativei de asasinat din iulie: „Îndeplinesc o promisiune”
16:41 - Marcel Ciolacu, o nouă vizită în localitățile afectate de inundații: Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Până pe 1 noiembrie vom transmite Comisiei Europene evaluarea tuturor pagubelor (FOTO, VIDEO)
16:12 - Nicolae Ciucă: Sunt mândru de modul în care PNL, împreună cu voluntari și ONG-uri, a sprijinit comunitățile din Suhurlui și Costache Negri, afectate de inundații (FOTO)