Cazul dronei prăbușite | Anatol Șalaru: E o situație jenantă față de NATO și Ucraina, cauzată de incompetența unor specialiști din MApN. România ar trebui să ceară scuze Ucrainei pentru că i-a adus acuzații nefondate (VIDEO)

Cazul dronei prăbușite | Anatol Șalaru: E o situație jenantă față de NATO și Ucraina, cauzată de incompetența unor specialiști din MApN. România ar trebui să ceară scuze Ucrainei pentru că i-a adus acuzații nefondate (VIDEO)
Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că un incident precum prăbușirea unei drone rusești nu poate fi ascuns mai ales într-o țară europeană precum România. Prin urmare, el crede că de vină pentru declarațiile oficialilor români, care s-au dovedit a fi incorecte, nu e reaua credință, ci incompetența unor responsabili din Ministerul Apărării, care s-au grăbit să nege că drona a căzut pe teritoriul României.

Șalaru a mai afirmat că oficialii români, prin declarațiile lor, au pus țara într-o poziție stânjenitoare atât față de Ucraina, cât și față de parteneri din NATO, iar Ucrainei ar trebui să-i ceară scuze pentru că i-a adus învinuiri nefondate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Șalaru: Oficialii români ar trebui să ceară scuze Ucrainei

„E o situație foarte jenantă fiindcă unii oameni politici din România au învinuit Ucraina de rea-credință și de provocare și că Ucraina nu e suficient de recunoscătoare României pentru tot ajutorul acordat.

Cred că trebuie să se recurgă la demiteri, cel puțin responsabilii din județul Tulcea trebuie demiși și cei care l-au dezinformat pe ministru. S-au grăbit să dea garanții că nu e nimic acolo. Noi trebuie să fim pregătiți, că războiul e la doi pași de noi și oricând se poate întâmpla ceva, ținând cont că Rusia e concentrată pe porturile de la Dunăre, la Marea Neagră a Ucrainei, pentru a împiedica exportul de grâne.

Orice se poate întâmpla, cum s-a întâmplat la noi, în R Moldova, când au căzut câteva rachete pe teritoriul Moldovei, unele au trazitat spațiul aerian, altete au căzut, fiind doborâte de antiaeriana ucraineană.

În cazul de față, s-a văzut o situație jenantă în care partea română a pus la îndoială declarațiile lui Kuleba, ale conducerii Ucrainei și părerea mea, care e un pic mai dură decât a mediei pe țară, e că România ar trebui să-și ceară scuze de la partea ucraineană pentru aceste învinuiri”, a declarat fostul ministru moldovean al Apărării.

Șalaru: Nu cred că acest lucru poate fi ascuns. A fost incompetență

„Ucrainenii au fost de foarte bună-credință, și pentru noi, nu doar pentru ei, și au anunțat acest lucru. Desigur, s-a întâmplat și în Polonia, nu există garanții 100% că aceste drone pot fi interceptate, doborâte și nu cred că conducerea Ministerului Apărării sau conducerea României a vrut să ascundă acest caz.

Nu există posibilitatea, într-o țară europeană precum România, să ascunzi asemenea incidente. Localnicii pot să le vadă să le filmeze, circulă pe internet. (…) Acest lucru nu poate fi ascuns, dar a fost incompetență din partea unor specialiști din cadrul Ministerului Apărării și acest lucru nu trebuie să se mai repetem deoarece o situație jenantă și față de partenerii NATO, și față de partenerii ucraineni”, a mai declarat fostul ministru Anatol Șalaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”