Cazanciuc: Agreez ca unele atribuții ale ministerului Justiției în numirea procurorilor să treacă la CSM

Publicat: 19 05. 2013, 14:22

Ministrul Robert Cazanciuc a spus, duminică, că agreează ideea ca unele dintre atribuţiile aferente funcţiei pe care o ocupă în procedura de numire a procurorilor la conducerea Ministerului Public să treacă la CSM.

Ministrul Justiţiei a menţionat că procedura actuală este una care a fost stabilită în 2005, deşi în 2004 fusese agreată o altă procedură cu Comisia Europeană, precizând că deocamdată nu a fost elaborat un act normativ pentru schimbarea ei.

„Dar în discuţiile preliminare avute cu colegii din CSM, s-a pus această problemă, ca o parte din atribuţiile ministrului în momentul de faţă să treacă la CSM şi nu am nimic împotrivă”, a mai declarat Cazanciuc în cadrul emisiunii ”După 20 de ani”.

Ministrul Robert Cazanciuc a vorbit despre numirea celor şase procurori la şefia Ministerului Public şi despre ocuparea celorlalte funcţii vacante la conducerea acestui minister.

„În afară de discuţii cu procurorii-şefi deja instalaţi, cu CSM şi cu preşedintele în consultare, nu voi avea alte discuţii cu altcineva”, a declarat Robert Cazanciuc privind propunerile pe care urmează să le facă pentru ocuparea posturilor vacante la şefia parchetelor.

Cazanciuc a mai spus că nu este „nici vorbă de algoritm politic”, în felul în care urmează să fie numiţi ceilalţi procurori la şefia parchetelor, precizând că va discuta cu preşedintele Traian Băsescu propunerile de numire pentru a se asigura că procedura poate fi finalizată cu succes.