Câți bani pierde Diana Șoșoacă din cauza circului făcut în Parlamentul European

Publicat: 09 10. 2024, 09:30
Inquam Photos / Octav Ganea

Diana Șoșoacă, aleasă membră a Parlamentului European la alegerile din 9 iunie, a fost sancționată pentru scandalul făcut în ședința de plen din luna iulie.

Câți bani pierde Diana Șoșoacă

Deși va avea dreptul să voteze, eurodeputata Diana Șoșoacă nu mai are voie să participe la activitățile Parlamentului European timp de șapte zile, perioadă pentru care va rămâne și fără diurnă.

Întrucât valoarea diurnei este de 350 de euro pe zi, Diana Șoșoacă ar urma să piardă astfel 2.450 de euro, potrivit Pro TV.

Șoșoacă a participat la ședința de marți a Parlamentului European, în cadrul căreia a susținut un discurs virulent cu privire la decizia CCR, care i-a anulat candidatura la prezidențiale, și a vorbit până i-a fost tăiat microfonul.

Vasile Bănescu, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în iulie în Parlamentul European: Icoana nu face politică, nu validează războaie

Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române reacționa după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în iulie, când eurodeputata a venit în plenul Parlamentului cu o botniță și saci, dar și cu o icoană.

„Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit. E spațiul vizual, suspendat diafan între cer și pământ, al dialogului în rugăciune, act adânc civilizator, nu barbar demolator. Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit. Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii.

Ea doar invită tăcut la anamneză morală, la pocăință discretă, la adunarea gândurilor din risipire, la împărtășirea lor chipului blând, care te privește intens până dincolo de frontiera acestei vieți, sperând ca tu să înțelegi că nu chiar totul e deșertăciune”, a declarat Vasile Bănescu, joi, într-o postare pe Facebook.