Câte spitale din București nu au autorizație ISU în caz de incendiu. Nicușor Dan a anunțat măsuri de urgență

Publicat: 16 11. 2020, 15:24
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

Tragedia de la secția ATI a SpitaluluiPiatra Neamț a acutizat și mai puternic tensiunile sociale, iscate în urma crizei COVID-19. Astfel, se caută vinovați și apar semne de întrebare cu privire la standardele de siguranță pe care le îndeplinesc spitalele din România.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a vorbit în cursul zilei de luni, 16 octombrie, despre stadiul spitalelor din București cu privire la autorizația de securitate la incendiu. Potrivit acestuia, doar 8 din 19 spitale din subordinea Primăriei posedă autorizația de la Inspectoratul pentru Situație de Urgență sau nu o necesită, potrivit legii.

„8 spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită, conform legii o astfel de autorizație:Spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan: „9 spitale au proiectul avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții”

Nicușor Dan a precizat că a cerut de urgență situația autorizării de securitate la incendiu a spitalelor, respectiv alocarea de bani pentru reglementare.

„9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții. Este vorba despre spitalele: Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davila, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian”, a mai precizat edilul.