Cătălin Striblea: PNL ori şi-l asumă pe Vosganian și merge cu el până la capăt, ori îl dă jos pe loc, fără regrete

Publicat: 15 02. 2015, 20:47
Foto: B1 TV

Maniera în care s-a analizat public cazul Vosganian a fost una liniară, acest subiect fiind mult mai complicat decât pare la prima vedere și ceva mai nuanțat decât al Elenei Udrea, consideră jurnalistul B1 TV Cătălin Striblea, pe blogul său.

Astfel, Striblea a putut să constate că “s-a format o masă critică robespierreană în societatea românească. Oricine apare într-un comunicat al parchetelor e vinovat, trebuie destituit, îndepărtat și eventual făcut dispărut. Simultan, este o presiune crescândă pentru înlăturarea controlului constituțional între puteri.”

O diferenţă notabilă între cazul Vosganian şi cazul Udrea, pe care Striblea o punctează este că “Parlamentul a votat-o pe Udrea în prime-time încet, meticulos, umplând-o de sânge sistematic. Varujan a fost la o oră la care românul mai și mănâncă. Udrea avea o putere construită pe forță și cu care i-a călcat pe mulți pe cap în anii săi de domnie. Nimeni n-a iertat-o. Varujan este sistemul: vechi, locvace, cu serviciile plătite la timp. Avea infinit mai multe șanse de reușită. În plus, ea este grupul Băsescu, izolat, fără putere, cu viitor incert.”

În toată această tevatură, cine trebuia să fie ferm, adică PNL-ul, a fost slab în reacții, crede Cătălin Striblea. “A plutit între două tipuri de atitudine. Ori ți-l asumi și mergi cu el până la capăt, ori îl dai jos pe loc, fără regrete. Dar trebuie să știi ce vrei. Problema lor este că nu știu. Parcă ar vrea să fie, așa, un pic, cu statul de drept, dar parcă ar vrea să fie și bine pentru ei, acolo în sistem. Știu, sunt încurcați și de faptul că urmează o serie spectaculoasă din propriul partid. Au amenințat că-l dau afară din partid, dar asta e ca la operetă. Dacă erați pentru justiție ați fi fost toți la vot. Punct!”, mai spune realizatorul emisiunii “Ultimul cuvânt” de pe B1 TV.