Cătălin Predoiu: Orbiţi de ura ce-i desparte, politicienii uită de menirea lor, de a găsi soluţii pentru contribuabili

Publicat: 29 11. 2012, 12:38

Fostul ministrul al Justiției, Cătălin Predoiu, critică politicienii din România, care, în opinia sa, sunt orbiți de ură și uită să găsească soluții pentru cetățeni. Într-un interviu pentru AFP, ministrul a afirmat că lipsa de integritate și corupția nu sunt noutăţi în politicul românesc.

„Noutăţile sunt politicile şi instituţiile de combatere a corupţiei, precum şi preocuparea vizibilă a liderilor politici, chiar dacă nu întotdeauna bazată pe convingeri, de a combate şi limita cazurile de corupţie”, a spus Predoiu, potrivit Mediafax.

Fostul ministru consideră că Justiţia poate genera o mişcare de schimbare în politic, dar nu va putea schimba politicul în ansamblul său.

„Politica suferă de multe, pentru că, orbiţi de ura ce-i desparte, politicieni de vârf uită de menirea lor, aceea de a degaja soluţii pentru contribuabili”, a continuat Cătălin Predoiu.

El a vorbit și despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, apreciind că principalele critici vor viza amânarea intrării în vigoare a Codului de procedură civilă, neîndeplinirea punctelor din anexa raportului din vară, atitudinea Senatului față de senatorul Mircea Diaconu, dar și eșecul procedurii de numire a șefilor DNA și Parchet.