Cătălin Manea, despre prezidențiale: Este normal să avem această bătălie diferențiată între cele mai mari partide politice, PNL și PSD. În decembrie, când vom avea și Parlamentul ales, eu cred că guvernarea va fi tot PNL-PSD (VIDEO)

Publicat: 16 07. 2024, 21:53

Deputatul Cătălin Manea, reprezentantul minorității rome în Parlament, a comentat în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, declarațiile făcute de Marcel Ciolacu cu privire la anunțul pe care Nicolae Ciucă l-a făcut referitor la candidatura la alegerile prezidențiale.

„Ar trebui să ne ia prin surprindere că Nicolae Ciucă își anunță, într-o formă sau alta, candidatura la funcția de președinte al României?”

Cătălin Manea a spus că e normal să avem această bătălie diferențiată între cele mai mari partide politice, PNL și PSD, iar fiecare partid să aibă candidat propriu. De asemenea, deputatul a mai precizat că nu crede că s-ar fi destrămat coaliția și că va fi guvernare PSD-PNL chiar și după alegerile din luna decembrie, când vom avea și Parlamentul ales.

„Până la urmă, hai să fim foarte clari. Atât domnul Ciucă, cât și domnul Ciolacu sunt președinții celor mai mari partide politice din România. Adică ar trebui să ne ia prin surprindere că domnul Nicolae Ciucă, președintele PNL-ului, își anunță, într-o formă sau alta, candidatura la funcția de președinte al României?

E mai mult decât evident, este normal să se întâmple așa, cum și în cazul domnului Ciolacu, eu, unul, sunt puțin mai rezervat. N-aș spune că a fost o ironie la adresa președintelui Ciucă, probabil la tandemul performanței, domnul Ciucă-domnul Iohannis, poate acolo, dar altfel trebuie să fie limpede pentru toți cetățenii acestei țări …

(…) A spus (n.r.: Marcel Ciolacu) că nu o să-și anunțe candidatura de la Washington nu neapărat ironic, ci cu trimitere la faptul că domnul Ciucă era prezent la summitul de la Washington”, a declarat deputatul.

„Coaliția, după părerea mea, cel puțin în actul guvernării, va continua”

„Ca și o mică concluzie. Este normal, practic, să avem această bătălie diferențiată între cele mai mari partide politice, PNL și PSD, fiecare partid cu propriul candidat.

Dar nu cred că între timp s-a destrămat coaliția. Coaliția, după părerea mea, cel puțin în actul guvernării, va continua, iar în luna decembrie, atunci când vom avea și majoritatea, când vom avea și Parlamentul ales, eu cred că guvernarea va fi tot PNL-PSD. Nu există alte majorități.”, a mai adăugat Cătălin Manea.