Cătălin Manea: Cred că e doar o iluzie turul 2 George Simion – premierul Marcel Ciolacu. Finala, în opinia mea, va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă (VIDEO)

Cătălin Manea: Cred că e doar o iluzie turul 2 George Simion - premierul Marcel Ciolacu. Finala, în opinia mea, va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă (VIDEO)
Foto: Facebook @ Cătălin Manea

Deputatul Cătălin Manea, reprezentantul minorității rome în Parlament, a spus în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, că e doar o iluzie ca în turul 2 să fie George Simion cu premierul Marcel Ciolacu.

„E doar o iluzie turul 2, George Simion – premierul Marcel Ciolacu”

Cătălin Manea este de părere că finala alegerilor prezidențiale va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

„Cred că e doar o iluzie turul 2, George Simion – premierul Marcel Ciolacu. Eu am mai spus-o, finala, în opinia mea, va fi între domnul Marcel Ciolacu și domnul Nicolae Ciucă. Astea sunt doar speculații. Pe de altă parte, ca să punctez ceea ce mai devreme colegul senator a scos în evidență”, a spus  deputatul.

„Cred că nu există niciun fel de plată, între PSD și CCR”

Cătălin Manea a vorbit și despre decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă și a precizat că exclude că ar putea fi vorba de un blat al CCR-ului cu PSD-ul.

“Avem o problemă cel puțin după această decizie a CCR-ul, avem o problemă cu instituția sau cel puțin așa se lasă să se înțeleagă.

Retoric, mai curând. CCr-ul este o instituție bună sau este o instituție care nu ar trebui să existe? Adică, când apreciem că CCR-ul își face treaba, și anume, veghează la respectarea Constituției, atunci când emite decizii pe care noi le considerăm bune și acum că suntem într-o perioadă de campanie, evident că toți candidații au o logică și o abordare subiectivă, pun o etichetă pe CCR …

În opinia mea, cred că nu există niciun fel de plată, între PSD și CCR cum nu cred, în egală măsură, că ar exista un blat între un partid politic și această instituție de importanță națională, CCR. E ca și cum cineva dintr-un birou pune mâna pe un telefon, cel puțin așa din dezbatere se lasă să se înțeleagă, pune mâna pe un telefon și spune, ’domnule, respingeți aia, declarați neconstituțională legea aia…’. Nu este așa.

Sunt propuși pentru că ăsta e mecanismul constituțional. Ei sunt votați de plenul Parlamentului, hai să fim serioși că eu știu că judecătorii, actuala componență a CCR-ului a fost votată și de PSD, și de PNL.

Deci asta încerc să subliniez și eu. Nu putem spune, într-un mod arbitrar, ’astăzi este bună această instituție CCR, mâine nu mai este bună. Știți, acolo e blat cu PSD-ul, acolo e blat cu PNL-ul’. Nu există așa ceva.

(…) Nu are nicio că judecătorii numiți sau propuși, mai curând, de PSD, tocmai ei au votat. Haideți să așteptăm, că cu toții așteptăm până la urmă motivarea CCR-ului, dar ceea ce am vrut să scot în evidență este faptul că nu putem pune la îndoială nu o decizie a CCR-ului, instituția numită CCR, pentru că instituția nu-i o chestiune abstractă, sigur că e formată din judecători. Judecătorii sunt oameni. Există un mecanism prevăzut de Constituție și de lege care ne arată cum ajung acolo. Dar să ajungem până într-acolo încât să spunem CCR-ul e blat cu PSD …”, a mai declarat reprezentantul minorității rome în Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`