Cătălin Ivan: Referendumul pe Constituție va fi organizat probabil în prima parte a anului 2015

Publicat: 16 12. 2013, 11:08

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a anunțat, luni, că referendumul pentru modificarea Constituției va fi organizat, cel mai probabil, în prina parte a anului 2015, menționând că reprezintă o cheltuială în plus.

„Vom analiza calendarul. Probabil că un an de zile, dacă analizăm din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial, înseamnă după 15-16 decembrie anul viitor. E greu de crezut, cel puţin din punctul meu de vedere, că de Crăciun vom avea vreun referendum de modificare a Constituţiei. Îl împinge cumva cel mai probabil în prima parte a anului 2015”, a spus Ivan pentru RFI.

Acesta a precizat că președintele nu va avea de câștigat din această amânare.

„Va fi în schimb o cheltuială în plus pentru români, va trebui să plătim în plus pentru încă un scrutin, încă o campanie electorală, am fi economisit mulţi bani, în condiţiile în care fie în turul întâi, fie în turul doi al alegerilor prezidenţiale, am fi organizat şi acest referendum”, spune social-democratul.

Președintele Traian Băsescu a promulgat legea referendumului, sâmbătă seară, la ora 23:59, potrivit Administrației Prezidențiale. (Detalii AICI)