Cătălin Drulă: „Voi convoca alegeri pentru un nou președinte USR în cel mai scurt timp” / „Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an” / Dominic Fritz, indicat ca potențial succesor

Cătălin Drulă: Voi convoca alegeri pentru un nou președinte USR în cel mai scurt timp / Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an / Dominic Fritz, indicat ca potențial succesor
Conferinta de presa organizata de Catalin Drula la sediul sediul Aliantei Dreapta Unita, in Bucuresti, 10 iunie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Drulă a anunțat luni că va convoca alegeri pentru un nou președinte USR în cel mai scurt timp, în urma rezultatelor alegerilor de duminică. Acesta a mai precizat că va rămâne în USR, dar că nu ia în calcul în acest moment o candidatură la prezidențiale.

Cătălin Drulă anunță că va convoca alegeri interne pentru un nou președinte

„Organizăm alegeri în cel mai scurt timp. Avem un sistem în care este votul tuturor membrilor. Așa e în statutul nostru, se poate organiza online. Trebuie să avem o discuție în Biroul Național după această conferință, să stabilim un calendar. Din momentul în care noul președinte preia mandatul va fi acolo. E un timp scurt, o săptămână-două”, a spăus Cătălin Drulă într-o conferință de presă.

Cătălin Drulă a indicat ca posibil succesor pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz:

„Avem în USR oameni și lideri puternici care au dovedit că se pot bate cu PSD și cu PNL. Mă gândesc la Dominic Fritz, care a câștigat decisiv în Timișoara”.

De asemenea, Drulă a mai declarat că „nu i-a cerut absolut nimeni să plece” și că „fiecare membru USR își poate depune candidatura la această cursă”.

Drulă a vorbit și despre succesele pe care USR le-a obținut la alegerile de duminică. “Îi voi sprijini pe colegii mei, cred că este foarte important în acest moment să avem un reset, să plecăm mai departe cu energii proaspete și să atacăm alegerile foarte importante prezidențiale și parlamentare cu un suflu nou și cu optimism.

Desigur ne putem uita la rezultatele pozitive de ieri. Bucureștiul, câștigat, Timișoara, câștigat, Bacăul, Câmpulungul, două primării în Argeș, șase în Bacău, printre care Nicolae Bășcescu, Dumbrăvița în Brașov, Râșnovul, Corbeanca.

În București am câștigat votul politic, suntem pe primul loc, iar în Timișoara am câștigat chiar detașat ADU-42%.

Se văd și niște diferențe față de exit-polluri, așa cum anticipam aseară, din estimările noastre, ultimele estimări”.

Critici la adresa puterii PSD-PNL

Cătălin Drulă a criticat organizarea alegerilor și i-a încurajat pe alegători să voteze în continuare partide politice, nu candidați independenți:

„Am avut alegeri organizate prost. De asemenea, vreau să fac un apel către autorități, către cei de la AEP, de la BEC, să se comporte mai uman pentru că sunt oameni care leșină, președinți de secții, membrii ai birourilor secțiilor de votare, așteptând cu sacii la cozi pentru a fi predați. Alegeri organizate cu un singur scop ca această coaliție să fie menținută la putere.

Eu cred că în democrație rezultatele se obșin prin organizare și democrație fără partide politice nu s-a inventat. Am auzit pe cineva spunând că e vremea independenților. Fără organizare nu poți obține rezultate”.

Drulă a explicat că alegerile au fost organizate cu un singur scop, „ca această coaliţie să fie menţinută la putere”.

„Eu cred că în democraţie, rezultatele se obţin prin organizare. Şi democraţie fără partide politice nu s-a inventat. Am auzit pe cineva spunând că e vremea independenţilor. Fără organizare nu poţi obţine rezultate. Forţele răului în România sunt bine organizate.

Forma de organizare într-o democraţie se numeşte partid politic. Îi înţeleg pe oameni că sunt dezamăgiţi de politică şi că caută soluţii de tipul „Albă ca Zăpada”, ele nu există în realitate, rezultate în politică se obţin prin structură, prin ierarhie, prin oameni care au o gândire şi o susţinere comună. Încurajez oamenii să voteze în continuare partidele politice”, a precizat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital