Cătălin Drulă (USR): PSD și PNL n-au bani pentru elevi și medici, dar au pentru speciali. Anul acesta, coaliția a crescut bugetul pensiilor speciale cu 18%

Cătălin Drulă (USR): PSD și PNL n-au bani pentru elevi și medici, dar au pentru speciali. Anul acesta, coaliția a crescut bugetul pensiilor speciale cu 18%
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Drulă, președintele USR, a acuzat coaliția de guvernare PSD-PNL că a tăiat banii pentru transportul elevilor la școală și că a blocat angajările în spitale, deși deficitul de medici este foarte mare. În schimb, mai spune Drulă, PSD-PNL s-au îngrijiti de speciali: bugetul pensiilor speciale a crescut cu 18% anul acesta.

Drulă: Austeritate marca PSD-PNL – tăiem de la copii, dăm la speciali

„2024 începe la fel de prost cum s-a sfârșit 2023: cu decizii absurde ale lui Marcel Ciolacu și ale PNL.

În jumătate din țară, elevii care s-au întors din vacanță au descoperit că n-au cu ce ajunge la școală. Transportatorii care ar fi trebuit să-i ducă azi pe copii nu și-au primit banii încă din septembrie! Guvernul a promis „Transport Gratuit” doar din gură, la televizor. Pentru că e austeritate marca Ciolacu și PNL, adică tăiem de la copii ca să dăm la speciali”, a transmis Cătălin Drulă, pe Facebook.

Liderul USR: PSD-PNL au blocat angajările în spitale, deși e deficit de medici

Acesta a remarcat apoi situația tot mai tensionată din sistemul sanitar: medicii amenință cu greva generală deoarece sunt epuizați, iar angajări pe posturile vacante nu se fac pentru că acestea au fost blocate de Guvern anul trecut.

„Tot austeritate e și în spitale. Angajările sunt blocate, mare parte dintre medici și asistenți sunt epuizați și amenință cu greva. Ciolacu și PNL au blocat angajările în Sănătate, chiar dacă știau prea bine că există o lipsă acută de personal, dar mulți doritori care caută un loc de muncă în domeniu. 4.000 de tineri, abia deveniți medici, sunt șomeri pentru că Ciolacu și PNL nu-i lasă să-și facă meseria”, a continuat președintele USR.

În schimb, a remarcat Drulă, PSD și PNL s-au îngrijit de pensionarii speciali – privilegiile acestora ne vor costa în 2024 cu 18% mai mult decât anul trecut.

„În schimb, știți unde nu e deloc austeritate în 2024? La „speciali”. Ei își primesc banii cu sfințenie. În 2023, „specialii” s-au înmulțit de trei ori față de 2022. Iar anul acesta, Ciolacu a avut grijă ca bugetul pensiilor speciale să crească cu 18%.

În 2024, Ciolacu și PNL vor deconta toate aceste decizii nedrepte, absurde și proaste. Românii abia așteaptă să le trimită nota de plată!”, a mai transmis liderul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)