Cătălin Drulă (USR), despre comasarea alegerilor: Ce încearcă PNL e o mânărie. E ruşinos să fugi atât de tare de electorat (VIDEO)

Publicat: 23 01. 2024, 21:14
Actualizat: 23 01. 2024, 21:14
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a susținut, marți, că PNL propune comasarea alegerilor strict din motive tactice, sperând să păcălească electoratul și să obțină mai multe voturi. În opinia lui Drulă, comasarea e „o mânărie, ca să folosesc un cuvânt neacademic”.

Drulă: Comasarea alegerilor e contra firii

„Avem europarlamentarele pe 9 iunie, că sunt stabilite la nivel european. Localele au fost în 27 septembrie 2020, deci vor fi la sfârşit de septembrie. La parlamentare v-aţi dus vreodată să votaţi în iunie? Nu. Alegerile pentru Parlament sunt în noiembrie-decembrie, prezidenţialele cam în aceeaşi perioadă. Lucrurile sunt destul de clare, sunt şi decizii ale CCR”, a declarat Cătălin Drulă.

Acesta a mai susținut că alegerile nu trebuie comasate deoarece fiecare scrutin are specificul său și tratează anumite aspecte. De exemplu, la alegerile locale se discută despre problemele fiecărei comunități, iar la prezidențiale despre imaginea României și politica externă, căci aceasta e principala responsabilitate a președintelui.

„Comasarea alegerilor e contra firii. Ce treabă are problema unei comune cu o candidatură la președinție? E de nesusţinut poziţia pe care PNL o are privind comasarea alegerilor, e pur tactică mişcarea pe care vor să o facă”, a mai spus Cătălin Drulă.

Drulă, despre încercările PNL de a obține comasarea alegerilor: E ruşinos să fugi atât de tare de electorat

Liderul USR a mai afirmat că, prin comasarea alegerilor, PNL-iștii vor să păcălească să electoratul: „Stau strategii PNL şi se gândesc: ”cum să facem? Avem și noi nişte primari şi dacă omul dă un vot la PNL la primar, să-i scape un vot şi la Parlament”. Asta e o mânărie, ca să folosesc un cuvânt neacademic”.

Cătălin Drulă a mai susținut că e „ruşinos să fugi atât de tare de electorat” și că dacă PNL-iștii au așa motive să le fie rușine să dea ochii cu alegătorii, atunci mai bine „s-ar retrage la mănăstire” pentru ce au făcut – aluzie la trădarea propriului electorat prin alianța cu PSD și creșterile de taxe.