Cătălin Drulă: USR depune o lege de eliminare a pensiilor speciale pentru lucrătorii Securității condamnați definitiv de instanțe (VIDEO)

Cătălin Drulă: USR depune o lege de eliminare a pensiilor speciale pentru lucrătorii Securității condamnați definitiv de instanțe (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR depune luni o lege de eliminare a pensiilor speciale pentru lucrătorii Securității condamnați definitiv de instanțe, a declarat președintele partidului, deputatul Cătălin Drulă, astăzi, la Parlament.

Cătălin Drulă: 1.300 de lucrători ai Securității cu condamnare definitivă în instanță primesc pensie specială de la statul român

„Aceeași tactică de acoperire a crimelor comunismului s-a aplicat și în 1985, în cazul inginerului, poetului și scriitorului Gheorghe Ursu. Securitatea a inventat, în cazul său, infracțiunea că deținea valută. Ca să acopere dosarul de poliție politică în care îi deranjau de fapt relațiile cu Europa Liberă, cu lumea literară și impresiile sale despre regimul comunist trecute într-un jurnal personal. Arestat în septembrie 1985, Gheorghe Ursu a fost torturat și a murit la Spitalul Penitenciar Jilava în noiembrie 1985”, a declarat președintele USR.

„Cei doi ofițeri de securitate care l-au torturat pe Gheorghe Ursu, Marian Pârvulescu și Vasile Hodiș, încasează astăzi pensie specială de la statul român, deși au hotărâre definitivă de lucrători ai Securității. Ei și alți 1.300 de lucrători ai Securității cu condamnare definitivă în instanță primesc astăzi, în 2022, pensie specială de la statul român. Aici intervine corecția morală pe care USR vrea să o facă. Depunem astăzi o lege de eliminare a pensiilor speciale pentru lucrătorii Securității condamnați definitiv de instanțe. Este o minimă reparație morală pe care o putem face și suntem datori tuturor celor care au luptat pentru libertatea noastră să facem această reparație morală”, a adăugat el.

„Dincolo de acest proiect de lege, există acel principiu la care USR ține, că în România trebuie să nu mai existe două categorii, privilegiații și oamenii care muncesc cinstit”, a mai spus Cătălin Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`