Cătălin Drulă (USR) denunță „o lovitură de stat a specialilor”: Legea pensiilor speciale a fost făcută să pice la CCR. Președintele CCR, Marian Enache, e un om de casă al PSD-ului

Cătălin Drulă (USR) denunță „o lovitură de stat a specialilor”: Legea pensiilor speciale a fost făcută să pice la CCR. Președintele CCR, Marian Enache, e un om de casă al PSD-ului
Cătălin Drulă, președintele USR. Foto: usr.ro

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că majoritatea PSD-PNL a formulat legea pensiilor speciale cu scopul precis de a pica la Curtea Constituțională. De altfel, CCR e condusă de Marian Enache, care în trecut a avut legături cu PSD. Prin urmare, constatarea lui Drulă este că PSD din Parlament și PSD din CCR și-au unit forțele pentru a se asigura că pensiile speciale ale magistraților sunt menținute.

Reacția liderului USR vine după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale mai multe articole din legea pensiilor speciale. Asta în contextul în care USR-iștii au avertizat încă de când legea era doar un proiect în Parlament că a fost croită de PSD și PNL special ca să fie declarată neconstituțională.

Drulă (USR), reacție după ce CCR a declarat parțial neconstituțională legea pensiilor speciale

„A fost făcută o lege care să pice la Curtea Constituţională. De altfel, unul dintre cei doi parteneri din coaliţie o spune, PNL-ul. Cu unele voci. (…) Noi am venit cu amendamente tehnice, nu intru în detalii, exact ca să nu se întâmple asta şi nu a fost deloc vreun pic de receptivitate.

Apoi, această aşa-zisă eliminare a pensiilor speciale, de fapt, păstra toate pensiile speciale, sau le păstrează în plată pentru un timp foarte îndelungat. Adică e o reformă care nu prea este, mai mult de formă”, a declarat Cătălin Drulă la Prima News, potrivit News.ro.

El a mai spus că preşedintele CCR, Marian Enache, e „un om de casă al PSD-ului şi al PSD-ismului” și că motivarea sa de azi e „absolut sfidătoare”.

Drulă denunță o lovitură de stat a specialilor

„Practic, este o lovitură de stat a specialilor. Practic, se instituie un nou principiu constituţional – Constituţia are nişte principii dacă le citim la primele articole – aici este un nou principiu, al privilegiului”, a mai afirmat Cătălin Drulă, potrivit News.ro.

Totodată, acesta a precizat că USR va urmări să numească la CCR judecători „care îşi asumă clar desfiinţarea pensiilor speciale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)