Cătălin Drulă, după votul privind ANRE: În timp ce tocmai am trecut prin cel mai scump Paște din ultimii 20 de ani, preocuparea acestei guvernări este pentru ciolan, sinecuri și clientela de partid (VIDEO)

Publicat: 19 04. 2023, 17:19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul Cătălin Drulă, liderul USR, a comentat votul Parlamentului privind conducerea ANRE, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și a acuzat actuala guvernare că este preocupată de „ciolan, funcții, sinecuri, clientela de partid”.

Cătălin Drulă, pe B1 TV, după votul privind ANRE: „S-a intensificat această luptă pe ciolan”.

Întrebat dacă mai guvernează cineva România, având în vedere tensiunile și negocierile din coaliție în privința ANRE, liderul USR a afirmat: „Nu, și exact asta este problema, că în timp ce tocmai am trecut prin cel mai scump Paște din ultimii 20 de ani, în timp ce creșterile de prețuri nu se mai opresc, vedem că preocuparea acestei guvernări este pentru ciolan, pentru funcții, pentru sinecuri, pentru clientela de partid”.

„La ANRE, această instituție care ar trebui să aibă un rol foarte important, reglementarea pieței de energie, din buna funcționare a acestui comitet ar trebui să rezulte o piață sănătoasă, cu prețuri la un nivel optim, în loc de asta, a fost populată permanent de PNL și PSD ca recompensă pentru oamenii de partid. Am văzut ce dezastru a fost în piața de energie în ultimii ani”, a adăugat Cătălin Drulă.

„Văd că s-a intensificat această luptă pe ciolan, pentru că, iată, se pare că pentru cei de la UDMR n-a mai rămas nimic. S-au împărțit cele patru posturi în Parlament, trecând peste orice fel de cutumă, două la PSD, două la PNL. În mod normal, aceste instituții care sunt în subordinea Parlamentului ar trebui să aibă o reprezentare la fel ca cea a Parlamentului în ansamblul său, adică să poată fiecare grup să propună”, a continuat liderul USR.

„Oamenii apropiați de PNL și PSD, oameni care au fost și până acum, unii dintre ei, implicați în dezastrul din piața de energie, au primit girul de partid, deci astea sunt preocupările acestei coaliții”, a mai spus el.