Cătălin Drulă: BMW-uri s-au putut cumpăra, dar aparate de testare pentru droguri, nu. Bode și Predoiu nu au cerut decontarea sumelor din fonduri europene. Le este frică de Parchetul European (VIDEO)

Publicat: 22 08. 2023, 20:17
Actualizat: 22 08. 2023, 20:17
Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România. Foto: USR / Facebook

Deputatul Cătălin Drulă, liderul USR, a comentat controversata achiziție de BMW-uri pentru Poliția Rutieră de la firma prietenului președintelui Klaus Iohannis, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan și susține că fostul și actualul ministru de Interne, Lucian Bode și Cătălin Predoiu, încă nu au cerut decontarea sumelor din fonduri europene pentru că „le este frică” de Parchetul European și de Comisia Europeană.

Cătălin Drulă (USR), pe B1 TV: „BMW-uri s-au putut cumpăra, dar aparate de testare pentru droguri, nu”

Întrebat despre controversata achiziție de BMW-uri, liderul USR a spus: „Este revoltător în mai multe feluri! Pe de o parte, pentru că aceste autospeciale de Poliție, care, apropo, puteau să fie Dacia Duster, nu trebuiau neapărat să fie BMW, erau parte dintr-un program amplu de siguranță rutieră pe fonduri europene în care erau multe alte achiziții necesare – spre exemplu, DrugTest, aparate DrugTest, sau radare mobile, 4.000 de tablete pe care polițiștii să poată să lucreze digital, să nu mai stea să scrie cu autocopiată procesele-verbale”.

„Ei bine, din tot acest proiect pe fonduri europene, domnul Bode n-a luat decât BMW-urile. S-a mișcat repede cu ele, a făcut licitație, le-a dat prietenului Președintelui, le-a și comandat, au fost și livrate. Pentru celelalte părți ale proiectului, cele care contau cu adevărat, că nu cu niște mașini se face siguranță rutieră, n-a făcut nimic”, a continuat Cătălin Drulă.

„În plus, deși era un proiect pornit pe fonduri europene, până în prezent, nici dumnealui, dar nici succesorul, domnul Predoiu, nu au cerut decontarea din fonduri europene a sumelor care până acum au fost cheltuite de la bugetul de stat – asta în condițiile în care domnul Predoiu, ieri, în conferința de presă, spunea că Poliția e subfinanțată. Păi, se pare că sunt dispuși să dea cu piciorul la 50 de milioane de lei, să îi lase să cadă pe bugetul de stat, adică pe taxele și impozitele românilor, în loc să fie bani nerambursabili. Se pare că de asta au nevoie să ne crească și taxele tuturor, pentru că, iată, 50 de milioane se duc aici, 100 de milioane în altă parte și tot așa”, a adăugat el.

„Iată că BMW-uri s-au putut cumpăra, dar aparate de testare pentru droguri, nu, și într-adevăr le este frică de Parchetul European, le este frică de Comisia Europeană și deocamdată plimbă cartoful fierbinte și nu cer banii europeni”, a mai declarat Cătălin Drulă.