Cătălin Drulă acuză partidul stat PSD-PNL că a blocat proiectele de infrastructură pe căile ferate

Cătălin Drulă acuză partidul stat PSD-PNL că a blocat proiectele de infrastructură pe căile ferate
Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România. Foto: USR / Facebook

Președintele USR, Cătălin Drulă, a criticat vineri în emisiunea Drumurile noastre faptul că a fost blocat proiectul de un miliard de euro din fonduri europene care electrifică întreg complexul din Portul Constanța:

„Acolo este nevoie de foarte multă infrastructură pentru ca acest port să își atingă potențialul. Este foarte bine că au fost făcute o parte din aceste linii anul trecut, dar cred că trebuie să vorbim și despre ce nu s-a făcut.

Este vorba despre un proiect de 1 miliard de euro din fonduri europene care electrifică întreg complexul din Portul Constanța, cu semnalizare modernă, e un proiect foarte amplu, care ține de eficiență, să poată să îți intre trenuri și să îți iasă repede și să ai capacitate în port. Din păcate stagnează. Au fost niște linii refăcute, au fost cumva date în regim de urgență. Lucrul mai puțin bun este că marfa nu stă doar pe liniile din port. În țara noastră românească în afară de cei câțiva zeci de kilometri care au fost refăcuți în port care nu sunt toți mai e nevoie de vreo 10.000 care trebuie să fie refăcuți. Acest proces amplu a capotat subit”.

Preluarea guvernării de către actuala coaliție PSD-PNL a însemnat un regres în ceea ce privește proiectele de infrastructură pe căile ferate:

„În 2021 făcusem un progres, am făcut într-un an cam cât trei ani anteriori. Strategia feroviară a României prevedea o creștere exponențială. Ce s-a făcut este exact inversul.

La nivel central au fost încheiate acorduri cadru pentru sucursalele regionale  București, Craiova, Timișoara, Cluj, Galați și Constanța. Menționăm faptul că fondurile avute la dispoziție pentru 2023 nu au permis încheierea niciunui contract subsecvent. Avem zero alocare de fonduri pentru acest an, deci se fac 0  kilometri de cale ferată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - O șefă dintr-o companie de telefonie mobilă a divulgat mai multe convorbiri telefonice. Fiica ei le ceruse pentru un prieten gelos
21:58 - Un deputat francez, prins în timp ce cumpăra droguri dintr-o stație de metrou. Reacția politicienilor
21:57 - Diana Buzoianu (USR), despre alegerile prezidențiale: Singurul candidat de dreapta care este în creștere este Elena Lasconi. Nu e Nicolae Ciucă în niciun fel de ipostază să ceară retragerea nimănui
21:53 - Românii nu s-au mai ferit anul acesta de împrumuturi bancare. Dobânzile mai mici și veniturile în creștere au impulsionat creditarea
21:28 - Un copil de 13 ani a dispărut în timpul unei excursii cu clasa. Ultima oară a fost văzut în Sovata
21:21 - Inelul de logodnă a lui Meghan Markle ascunde o poveste inedită. Cât valorează bijuteria
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)