În motivarea deciziei CCR privind pensiile speciale se instaurează un nou principiu constituțional, cel al supremației privilegiului, a reclamat liderul USR, Cătălin Drulă, marți, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, acolo unde a vorbit și despre „odiosul” pachet fiscal al Guvernului, dar și despre dosarul „10 august”.
Întrebat despre declarațiile președintelui PNL în privința pensiilor speciale, liderul USR a spus: „De la un beneficiar de pensie specială ca domnul Ciucă mă așteptam exact la acest tip de afirmație, de tergiversare. De fapt, asta este o tragere de timp. E ca la exorcizare. Este acest demon al pensiilor speciale care a intrat în ei și de ani de zile ne luptăm să fie aduse la contributivitate, să aibă pensie toți românii pe aceeași regulă”.
„Există și în PNRR această reformă care, iată, ar economisi bani la buget, dacă tot vorbim de venituri și de cheltuieli ale bugetului. Au ajuns să ne coste 12 miliarde de lei aceste pensii speciale. O reformă bine făcută probabil că ar duce această sumă undeva în zona de 7 miliarde, deci s-ar economisi 5 miliarde pe an, un miliard de euro”, a adăugat Cătălin Drulă.
„PNL și PSD trag mâța de coadă, trag de timp. Această lege a fost trimisă în 27 decembrie în Parlament, vă aduceți aminte, gata, s-a rezolvat cu pensiile speciale. Am stat luni de zile, a ieșit o formă din Senat, apoi a venit la Camera Deputaților și au făcut-o mai proastă. Le-am spus că va fi respinsă de Curtea Constituțională în această formă, mai ales colegul meu Cristi Seidler, ceilalți colegi ai mei, Oana Țoiu au spus foarte clar, cu detalii și amănunte, cum trebuie făcut pe fiecare lege în parte, cum trebuie alcătuită astfel încât să aibă cât mai puține vulnerabilități de constituționalitate”, susține liderul USR.
„Ce-i drept, și decizia CCR, unde să nu uităm cine este președinte al CCR și cine a redactat această decizie. Este vorba de domnul Marian Enache, fost șef de cabinet al lui Ion Iliescu, fost deputat al PSD, sau, mă rog, al PDSR, care a fost PSD înainte, a fost deputat al partidului lui Dan Voiculescu ș.a.m.d. Eh, acest domn a scris o chestie abominabilă ca motivare acolo, în care efectiv se instaurează un nou principiu constituțional, cel al supremației privilegiului. În mod normal este supremația dreptului, într-o democrație liberală”, a mai declarat Cătălin Drulă.