Cât mai costă benzina și motorina în Grecia. Un român plecat în vacanță le recomandă conaționalilor să alimenteze din Bulgaria, „la 3,3 leva litrul”
Grecia a rămas una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, însă cum prețurile la carburanți au înregistrat scumpiri semnificative în ultima perioadă, mulți dintre ei întreabă pe forumuri cât costă bezina și motorina în stațiile de pe teritoriul elen, transmite Gandul.ro.
Ce spun românii despre prețurile la benzină și motorină în Grecia
„Am ajuns astăzi la prânz în Siviri (Kassandra), plecat ieri pe la 8.30 din Târgoviște, cu popas de o noapte în Bansko. 650 km Târgoviște – Bansko, pe Giurgiu – Ruse – Centură Sofia, cel puțin trei ore din opt pe ploaie.
Din Bansko, am ales traseul pe Ilinden – Drama, trei mașini în față în Ilinden la vamă, niciuna de Ro vreo 150 km pe un drum asemănător cu Rucăr-Bran de la noi, dar în stare foarte bună, fără vreo groapă.
Important: Benzina 95 în Grecia e între 2.35 și 2.48 € (12 – 12.5 lei). Am făcut plinul la ieșire din Bansko, aproximativ 8.25 lei/litrul. O să alimentez și de aici, pentru drumuri spre Kalithea, Afytos, Possidi.”, a scris un internatu pe grupul de Facebook „Forum Halkidiki”.
Alt conațional spune că în Grecia s-a scumpit carburantul, prețurile fiind mult mai mari comparativ cu cele din anii trecuți.
„Într-adevăr în Grecia s-a scumpit carburantul. Sunt prețurile de Halkidiki între 2.25 – 2.65 euro benzină și motorină la 1.80 – 2.090”, a spus un altul.
„Pentru prețul combustibililor folosesc https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices ca și la noi și la ei s-au mărit prețurile, dar nu așa mult că la noi! în orice caz e mai ieftin decât la Costinești!”, a scris un alt român pe o rețea socială.
Carburanții, tot mai scumpi și în România. Ce a spus un analist economic pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin
Avem prețuri occidentale la salarii românești și la carburanți, cum avem și la energie și gaze, a declarat Adrian Negrescu, marți, pe B1 TV.
„Pe de altă parte, trebuie să ne uităm în costurile de producție. INS ne-a spus luna trecută că, costurile de extracție a petrolului în România au crescut cu 262%. E incredibil că s-a ajuns la acest nivel și te întrebi cum oare se poate traduce această creștere de prețuri la producători în prețurile de vânzare. Iată că se traduce, și consumul de carburant a scăzut. Vedem mai mulți oameni în benzinării, dar consumul de carburant raportat la numărul de clienți, raportat la ceea ce s-a întâmplat anul trecut, a scăzut – și a scăzut temeinic, mai ales pe zona companiilor care și-au redus foarte mult volumele pe zona asta de cheltuieli cu carburanții”, a adăugat analistul.