Carmen Dan, despre Vasilica Dăncilă: Ce ar fi trebuit să facă premierul, să se ducă la serviciu cu un taxi? / Ce spune ministrul despre o eventuală vizită a lui Dragnea în Israel

Publicat: 24 04. 2018, 17:39
Foto:Epoch Times Romania

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a vrut să spună dacă premierul Vasilica Viorica Dăncilă va beneficia de protecţia Jandarmeriei sau de cea a SPP în cadrul vizitei pe care o va efectua în Israel.

Întrebată dacă Dăncilă i-a cerut ajutorul în acest context, dat fiind că a mai apelat și în trecut la serviciile Jandarmeriei, Dan a răspuns: ”Nu, nu a apelat niciodată punctual la serviciile Jandarmeriei şi nu îmi amintesc în ce situaţie dumneavoastră aţi constatat acest lucru.(…) A fost dusă la Guvern în prima zi de o maşină a Jandarmeriei pentru că era prima zi în care premierul ajungea la Palatul Victoriei şi nici măcar nu avea repartizată o maşină de serviciu. Ce ar fi trebuit să facă premierul, să se ducă la serviciu cu un taxi?”.

Cât despre protecția premierului în timpul acestei vizite, ministrul a susținut că există ”o lege care reglementează foarte clar aceste competenţe”, informează Mediafax.

”Jandarmeria nu şi-a depăşit aceste competenţe în niciun fel. Există o structură care are în atribuţii asigurarea pachetului de securitate atât în interior, cât şi atunci când demnitarii (pleacă din ţară-n.r.). (…) Nu înştiinţează SPP Ministerul de Interne în privinţa misiunilor pe care le are”, precizat Carmen Dan, întrebată dacă Dancilă va beneficia de protecţia SPP.

Întrebată dacă şi Liviu Dragnea va merge în Israel, ministrul de Interne a răspuns: ”Nu ştiu, nu cunosc amănunte”.

Potrivit unor surse, Dăncilă va efectua o vizită în Israel în zilele de miercuri și joi. Asta după ce, săptămâna trecută, șeful ei pe linie de partid, Liviu Dragnea, a declanșat un scandal de proporții anunțând că ambasada Românieiîn Israel va fi mutată din Tel Aviv la Ierusalim.