Care sunt conservanții pe care ar trebui să îi evităm în mâncare. Pot provoca boli grave!

Care sunt conservanții pe care ar trebui să îi evităm în mâncare. Pot provoca boli grave!
Foto: Pixabay.com

Auzim constant despre problemele alimentare cu care se confruntă oamenii. Pentru a nu avea astfel de probleme și pentru a evita complicațiile, încercați să citiți eticheta și să păstrați bucătăria departe de următoarele ingrediente neplăcute. Acest lucru este deosebit de importantatât pentru copii, cât și pentru adulți.

Iată câteva substanțe de evitat în prepararea alimentelor:

1. Pesticidele

Acestea sunt utilizate pentru a crește și trata produse și alte produse. Pot cauza diferite complicații, de la cancer la defecte congenitale. Alimentele organice trebuie să nu conțină pesticide sintetice, conform mindbodygreen.com.

2. BHA (hidroxianisol butilat) și BHT (hidroxitoluen butilat)

Acești conservanți alimentari au fost declarați agenți cancerigeni de Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului. De asemenea, pot cauza perturbarea hormonilor și pot avea impact asupra fertilității masculine. Este indicat să verificați listele de ingrediente pentru a îi evita.

4. Sulfat de sodiu

Utilizate în produse brânzeturi prelucrate, produse de patiserie și floricele cu microunde, printre alte produse ambalate, aceste ingrediente sunt legate de efecte negative asupra funcției de reproducere, neurologice, comportamentale și de dezvoltare. Cel mai bine este să citiți listele de ingrediente pentru a evita această toxină.

6. Nitrit de sodiu / nitrat

Acești conservanți sunt legați de multe tipuri de cancer. Feriți-vă de produsele care conțin nitrați.

7. Hidrocarburi policiclice

Acești agenți cancerigeni sunt creați atunci când grăsimea este arsă – de flăcări sau căldură foarte mare. Este indicat să pre-fierbeți grătarele și terminați la foc mic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`