Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei a fost validată în unanimitate în Biroul Politic Național al PNL (VIDEO)

Publicat: 12 04. 2016, 20:58
Foto: B1 TV

Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Generală a Capitalei a fost validată marți seară în ședința Biroului Politic Național al PNL, întrunind votul unanim al membrilor acestei structuri.

”A fost un vot unanim în favoarea candidaturii domnului Marian Munteanu. De la domnul președinte Mircea Ionescu Quintus, până la ultimul membru al acestui Birou Politic Național, am avut susțineri de făcut, argumente, sugestii, propuneri, toate lucrurile acestea se vor concretiza într-o strategie pe București, foarte curând, și deja echipa pe București va fi de mâine la strâns de semnături pe străzi”, a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

La rândul său, Marian Munteanu a precizta, la finalul ședinței, că salută curajul de care dă dovadă PNL de a manifesta deschidere față de membrii societății civile.

”Vreau să vă spun că salut cu respect și cu admirație curajul pe care încă o dată îl dovedește PNL de a se deschide către societatea civilă. Prezența mea aici așa se explică. Personal, îmi doresc și sunt convins că o să avem sprijinul întregului PNL pentru o construcție în care în sfârșit societatea civilă autentică, oamenii care de ani de zile se zbat să aducă în atenția politicienilor lucrurile cu adevărat importante cu care ne confruntăm, tot acest efort al lor să fie încununat de succes. Aceasta este principala mea misiune. Și sigur, împreună cu toți membrii PNL, sperăm ca acest parteneriat să aducă un nou început pentru București. Un București care să fie o capitală cu care nu numai locuitorii săi să se mândrească, să se mândrească toți cetățenii români.

Noi avem nevoie de o capitală cu adevărat românească, reprezentativă, golită de metehnele trecutului și, mai ales, o capitală în care cetățeanul să aibă posibilitatea să își spună cuvântul și cuvântul său să fie respectat”, a declarat Munteanu.

Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei a fost validată în unanimitate în Biroul Politic Național al PNL

#DIRECT_ONE_367tlx#

Acesta a mai precizat că nu există niciun element din trecutul său care să poată aduce prejudicii de imagine sau de credibilitate.

„Sunt o persoană care vine din societatea civilă și știu să îmi mențin punctele de vedere și să mi le apăr. Din acest punct de vedere, mulți politicieni nu sunt foarte relaxați în ceea ce privește relația cu mine. Sper ca de data aceasta să fie un nou început. O să dau toate explicațiile necesare legate de trecutul meu, de activitatea mea, dar vreau să fiți siguri că nu există nimic în activitatea mea civică, profesională, culturală, știițifică, social-politică, de care să îmi fie rușine sau care să poată constitui un element de natură a aduce prejudicii de imagine sau de credibilitate”, a mai spus Munteanu.

Întrebat dacă a semnat o adeziune la PNL, candidatul PNL la Primăria Capitalei a spus: ”Împreună cu generația mea, am avut o adeziune fermă la democratia din România, la valorile românești. Partidele nu pot trăi fără societatea civilă. Partidele au probleme pentru că nu au reușit întotdeauna să lucreze cu oamenii reali. Înscrierea ca formaliate, o vom face exact atunci când va fi necesar”.

”Problema care s-a ivit a fost că într-un mod surprinzător, jocul acesta democratic a fost blocat sau a fost oprit prin evenimentele care s-au întâmplat. Eu aș fi preferat să susțin alți candidați, dar atunci când este nevoie, nu mă dau în lăuturi să pun și eu umărul la acest lucru pentru că aceasta tot o datorie civică este”, a mai declarat Marian Munteanu.

La finalul ședinței BPN al PNL, copreședintele Vasile Blaga a anunțat că liberalii au mai validat două candidaturi.

”Datorită situației de la Ploiești, l-am validat pe domnul Adrian Dobre ca și candidat al nostru pentru Primăria Ploiești și pe domnul Dolha la Bistrița”, a spus Blaga.